Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Indignació per la presentació de Cuevas, l'assasí de Guillem Agulló, a les eleccions municipals

18.05.07 Davant la notícia apareguda en diversos mitjans de comunicació de la presència de l’assassí confés de Guillem Agulló, Pedro Cuevas, en la llista electoral de Xiva (Foia de Bunyol), Maulets, Endavant (OSAN) i diverses formacions i col·lecctius d'arreu la nació estant manifestant la seva  indignació i el seu més enèrgic rebuig, a través de de comunicats i notes de premsa. Per la seva banda, l'Avanç ha publicat un informe sobre Pedro Cuevas. Per a l'esmentada publicació, Cuevas malgrat ser condemant a 16 anys de presó Cuevas només va acomplir 4. 

18/05/2007 02:13 Política
El cas, que mostrà les conexions ultres, conmocionà a la societat valenciana. Tot i això des de la defensa del jove neonazi i de certs mitjans de comunicació -especialment la periodista María Consuelo Reyna des de les tribunes de Las Provincias- es va intentar despolititzar el cas presentant els fets com una brega nocturna i no com un homicidi polític. Des d'aquest posicionament vers el cas, Pedro Cuevas apereixia com un jove desvinculat de la ultradreta, malgrat les clares vinculacions dels implicats amb els moviments ultres de l'època. Un dels implicats havia treballat de guàrdia de seguretat a l'empresa Levantina de Seguridad de l'empresari ultra José Luís Roberto Navarro (actual líder d'España 2000), alhora que alguns dels implicats estaven integrats en Acción Radikal, grup violent d'skinheads liderat per Manuel Canduela (actual dirigent de Democracia Nacional). El jutge acceptà la despolitització del cas, la qual cosa va provocar la retirada de l'acusació popular de Maulets. La trajectòria posterior de Cuevas demostra el fracàs de la justícia espanyola a l'hora de jutjar l'assassinat. Una vegada més, es presentava el cas com una baralla entre joves.
 
L'informe també recull, l'Operació Panzer
Al Setembre del 2005 la Guàrdia Civil portava a terme l'Operació Pànzer contra el grup paramilitar i neonazi Frente Antisistema. Aquest grup ultraviolent es dedicava a apallisar inmigrants i a persones de signe contrari. Entre els 22 detinguts en la citada operació policial es trobava Pedro Cuevas. També figuraven dos militars de l'exèrcit espanyol. L'operació es va saldar amb la confiscació de fusells, navalles, punys americans, un bazoca, dos mísils de 25 milímetres, pistoles i armament medieval. Segons una nota de premsa de l'Associació Democràtica de la Guàrdia Civil també s'investiga si les armes decomisades han estat utilitzades en algun delicte de sang. Durant aquesta operació es van registrar dos domicilis particulars, una empresa (entre els detinguts també figurava un empresari valencià) i dos locals. Una d'aquestes seus va ser l'actual local del partit neonazi Alianza Nacional al número 69 de l'Avinguda Tres Creus de València, en el qual mesos més tard se cel·lebraria una festa, la recaudació econòmica de la qual anà destinada als detinguts del FAS. Es demostrava així la clara vinculació entre el grup paramilitar i el partit de plantejaments neonazis amb els dirigents a presó.
 
Eleccions municipals
Cuevas es presenta pel partit Alianza Nacional a la localitat valenciana de Xiva. Els dos màxims dirigents d'AN, Pedro Pablo Peña Muñoz i Iñigo Pérez de Herrasti Urquijo, es troben actualment a presó acusats de tinença d' armes i material inflamable per fabricar explosius, amb els que pretenien, presumiblement, atemptar contra familiars de presos d' ETA, tal i com va informar Europa Press el 4 d'abril de 2006. A més, alguns integrants i simpatitzants del partit a Xàtiva i a València han estat protagonistes segons alguns testimonis, d'agressions violentes. Les més recents es van produir durant la manifestació del passat 5 de Maig pel matí a Xàtiva i per la vesprada a València, després de la manifestació de la diada del 25 d'Abril. Però aquestes agressions no són una novetat a València. El passat 9 d'octubre els mitjans de comunicació anunciaven la detenció de 12 skinheads a València que havien protagonitzat una brutal agressió contra un altre grup de joves al passeig de l'Albereda de València. La policia anuncià que alguns dels detinguts pertanyien a Alianza Nacional, i que portaven propaganda d'aquest partit i d'altres organitzacions xenófobes. El delegat de govern desmentí pocs dies després que els detinguts foren neonazis . Però una vegada més, les afirmacions del delegat de govern foren tombades en un article d'El Mundo el passat mes de març, on s'afirmava que un dels detinguts fou l'estudiant de Dret Francisco Cirujeda Zanón, de 18 anys, aleshores militant d'AN i fill de l'ex cap de premsa del partit i membre de la seua executiva, María José Zanón Viguer.

Segons ha pogut saber L'AVANÇ el proper dissabte 19 de Maig se cel·lebrarà a la casa de la cultura de Xiva un míting d'Alianza Nacional amb la presència dels seus candidats i un concert del grup neonazi d'Elx Invictos. És precisament a Xiva on es presenta Cuevas, malgrat ser veí de la ciutat de València. El partit presenta només dues candidatures al País Valencià, la segona d'aquestes a la localitat de Canals.
 
Per saber-ne més 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid