Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1992 Un grup neonazi assassina Lucrecia Pérez Matos

1992 Un grup neonazi comandat per un guàrdia civil assassina a Madrid la immigrant dominicana Lucrecia Pérez Matos

13/11/1992 Tal dia com avui

El 13 de novembe de 1992, a Aravaca, Madrid, un grup de neonazis dirigits per un guàrdia civil, van irrompre en les ruïnes de la discoteca Four Roses, on pernocten un grup de persones d'origen dominicà, i van disparar amb armes policials i amb ànim de matar. Van assassinar Lucrecia Pérez Matos (de 33 anys, casada amb una filla, que portava només 1 mes residint a l'Estat) i van ferir una altra persona.

Els trets del grup neonazi van ser indiscriminats i anaven adreçats contra les persones que sopaven una sopa a la llum d'una espelma, totes de raça negra.

Es tractava del primer assassinat xenòfob oficialment reconegut a l'Estat espanyol, encara que amb tota seguretat hi va haver altres víctimes anteriors. Un crim comès perquè Lucrecia era immigrant, pobra i negra.

Excepte un dels responsables, els participants en aquest crim racista van sortir en llibertat després de pocs anys de presó.

Lucrecia Pérez Matos va néixer a la República Dominicana el 1959 i va ser assassinada a Madrid el 13 de novembre de 1992. Després d'obtenir una feina com a empleada domèstica va ser acomiadada al poc temps. Després va acabar, juntament amb altres compatriotes, dormint a les ruïnes de la discoteca Four Roses, on una bala va acabar amb la seva vida a edat de 33 anys.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid