Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentació de les Candidatures Alternatives del Vallès al Col.legi de Periodistes

26.04.07 Aquest matí s’ha realitzat al Col.legi de Periodistes de Barcelona la presentació pública de la coalició Candidatures Alternatives del Vallès (CAV), que ha anunciat que concorrerà a les properes eleccions municipals. Aquesta coalició i àmbit de coordinació, sigla sota les quals concorreran diverses candidatures vallesanes a les properes eleccions municipals,  va néixer públicament farà poques setmanes, tot i que són el producte del treball conjunt de diversos col.lectius del Vallès Occidental durant anys.

26/04/2007 Política

Sota l’afegitó de les sigles de les CAV concorreran conjuntament diverses candidatures del Vallès Occidental amb l’objectiu de sumar esforços i suport electoral, un fet que els pot obrir el camí a la seva intervenció a organismes com el Consell Comarcal, que fins ara estava vetat a les candidatures alternatives i populars d’àmbit estrictament municipal.

Les sigles de les CAV recullen l’esforç de col.lectius com el Compromís per Ripollet, potenciat pel Col.lectiu Obrer i Popular (COP) d’aquesta localitat, que compta amb una llarga experiència tant pel que fa a les lluites populars com en la lluita municipal des d’un poder transversal. El Compromís per Ripollet, que compta actualment amb quatre regidors, arrenca dels anys de l’anomenada Transició i ha perviscut acumulant esforços fins al dia d’avui en una lluita diària contra les agressions al territori, en l’organització sindical o bé potenciant la cultura popular.

D’una altra banda, unes altres candidatures més joves s’han sumat a aquesta tradició de lluita política en la defensa del territori, la justícia social i la participació popular. Així, candidatures com l’AEB (Alternativa d’Esquerra de Badia) o les CUP de Sant Cugat i Terrassa també s’han afegit  aquest projecte, una coalició que suma nous col.lectius amb anteriors experiències i anys de resistència a les agressions contra el territori, pels interessos col.lectius i on en defensa dels drets i llibertats.

A la presentació d’aquest matí han intervingut membres de la major part de les Candidatures que formen part d’aquesta coalició comarcal: Manuel Navas, de l’Entesa per Sabadell,  ha resumit el contingut programàtic comú de les CAV, que consta de 10 punts, i que s’inicia amb la participació ciutadana i la reivindicació de la democràcia directa, des on les ciutadanes i ciutadans puguin decidir sobre la gestió del seu municipi tot superant l’actual opacitat política, i per tal que aquesta participació esdevingui una eina de transformació social.

Els aspectes més important d’aquests 10 punts programàtics abasten temes d’importància com la lluita contra l’especulació immobiliària, la defensa del territori i de l’entorn natural, la concepció de la solidaritat com un valor propi de l’esquerra alternativa o la defensa dels serveis públics.

Tots els participants a la presentació, en qualitat de representants de les candidatures locals respectives, han exposat els aspectes més destacables del seu treball a cada localitat. Les intervencions han anat a càrrec de Sergi Escribano, d’Esquerres Alternativa per Badia; Jordi Giménez, d’Alternativa Ciutadana de 29554_vallessRubí; Jordi López, de la Candidatura d’Unitat Popular de Sant Cugat; Maurici Jaumandreu, de Participació Activa i Social de Cerdanyola;  i de Jordi Martínez, del Compromís per Ripollet, a més de Manuel Navas en representació de la candidatura de Sabadell.
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid