Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cinc entitats promouen el “Manifest per la protecció dels camps i boscos del rodal de Sabadell”

12.04.07 Ahir al vespre, les entitats sabadellenques Amics del Ripoll, l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC) , Federació d'Associació de Veïns, Unió Excursionista de Sabadell i Unió de Pagesos van presentar públicament el “Manifest per la protecció dels camps i boscos del rodal de Sabadell”, amb l'objectiu de dinamitzar el debat social i polític necessari per tal de renovar el consens plasmat el 1993 en el Pla General. I han fet una crida a les entitats i persones sabadellenques a renovar aquest compromís a través de l'adhesió al manifest.

12/04/2007 00:57 Política

Amb el suport al manifest, s'expressa la ferma voluntat en la conservació de tot l’espai agrícola i natural del rodal de Sabadell i d'instar "els representants polítics a respondre-hi amb la protecció, gestió i valorització", han puntualitzat aquestes cinc entitats.

Sabadell compta encara amb una superfície notable de camps i boscos. Aquests espais sense urbanitzar han de ser preservats i potenciats. La mobilització de la ciutadania durant els primers anys 90 va aconseguir la protecció d’una superfície important d’espai agrícola i natural (camps, boscos i espais fluvials) dins del Pla General de 1993.

En la propera legislatura el Pla General podria ser revisat, alhora que probablement veurem com apareixen o són reformulats instruments de planificació territorial (el Pla Territorial Parcial de la Regió Metropolitana de Barcelona) o sectorial (Pla d'Infraestructures de Transport de Catalunya).

El consens sabadellenc sobre el rodal ha de ser interpretat positivament i permetre avançar en l'augment no només de la protecció, sinó de fórmules de gestió que tinguin l'horitzó posat més enllà dels límits del terme municipal. El rodal de Sabadell ha d'estar ben inserit en els espais agroforestals del nostre entorn, i Sabadell pot i ha de liderar la coherència del sistema d'espais lliures a la comarca.

Adhesions
Les adhesions seran recollides en fulls repartits per diferents entitats i centres de la ciutat en dues modalitats, adhesions individuals i adhesions d'entitats.Al mateix temps, també es poden realitzar accedint a la web. El primer recompte d'adhesions es farà el 6 de maig. El nombre total serà donat a conèixer abans de l'inici de les eleccions municipals.

Debat
Aquestes entitats han previst realitzar un debat entre les diferents formacions polítiques representades a l'Ajuntament. Els contactes previs permetran preveure que es pugui celebrar a finals de la primera setmana de maig i comptaren amb la pràctica totalitat de formacions.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid