Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1983 Detenció a València i Barcelona de persones d'un grup clandestí anarquista

Detenció a València i Barcelona de persones d'un grup clandestí anarquista, entre els quals Josep Digon, provinent del FAC

25/01/1983 Tal dia com avui

El 25 de gener de 1983 es van produir, a Barcelona i a València, les detencions dels membres d'un grup d'orientació anarquista. En relació amb aquestes persones va ser detingut Josep Digon i Balaguer, que havia estat un dels membres fundadors del FAC, i que en el moment de la detenció formava part d'un col·lectiu independentista que es trobava en procés d'integració dins a Terra Lliure. Aquest col·lectiu havia col·laborat, amb l'esmentat grup anarquista, en algunes operacions d'abastament econòmic. Gràcies a això, havia adquirit una certa quantitat de material de tipus militar, armes, explosius i documentacions.

La policia va atribuir l'origen del material explosiu i la destinació dels diners procedents de les expropiacions a Terra Lliure, i així ho van publicar els diaris, amb titulars que feien referència a una suposada col·laboració entre TL i el grup anarquista. En realitat, TL mai no havia tingut coneixement de l'existència d'aquest grup, ni de les seves connexions amb el col·lectiu independentista del qual formava part Josep Digon. No s'havia rebut cap diner per aquest cantó, ni s'havia subministrat cap mena de material militar. Aquests extrems es van aclarir prou, i amb molt més detall que aquí, en una nota de circulació interna de l'organització.

Extret de Terra Lliure (1979-1985)

Presó preventiva a Carabanchel. JOSEP Mª VILA I POVEDA, MIQUEL BOSQUET, GUILLEM MARIN GAITAN, JOAN SOTERO DEL CAMPO, PILAR QUIÑONERO LÓPEZ i ROBERT LEIFER I AQUINO. Tots 6 són detinguts en la mateixa operació que Josep Digon se´ls imputa la pertinença a un escamot anarco- independentista.

Per saber-ne més:

Desarticulado en Barcelona un comando anarquista violento

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid