Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1842 Revolta a Barcelona contra la política fiscal del general Espartero

1842 Revolta a Barcelona contra la política fiscal del general Espartero

13/11/1842 Tal dia com avui
Tal dia com avui de 1840 el general Espartero va ser nomenat regent després de l'expulsió de la Regent Maria Cristina. Les esperances que posaren molts liberals en la figura d'Espartero varen ser molt altes, però, de seguida aquestes es varen veure defraudades per la política lliurecanvista, l'intent d´establir les quintes, els atemptats contra les llibertats varen posar a bona part de la població en contra del general espanyol.

Aquest descontent va esclatar a Barcelona el 13 de Novembre de 1842 i durarà fins el 3 de desembre de 1842 quan Espartero bombardejarà intensament la ciutat que no tindrà més remei que rendir-se sota unes condicions molt dures: desarmament de la Milícia, una forta multa, afusellaments i deportacions.

Aquesta política tindrà els efectes contraris als que s´havien pensat. Una part de l'exèrcit es posarà en contra i el portarà a pronunciar-se l'any 1843.

Esta mañana llegó el general Zurbano prosedente de Gerona para visitar la aduana.

Esta entrada de noche á la puerta del Angel abido algunas disputas entre varios paisanos que introducian algunas cortas cantidades de vino con los dependientes del resguardo la guardia tomo parte y dispersar los grupos pero resultaron algunos heridos.

Despejados los grupos de la puerta de Angel se formaron de nuevo en la plaza de la Boqueria y de la Constitucion corrieron varios Nacionales á sus Principales a las 11 de la noche se disperaron tiros en la plaza del Angel y se difundió la alarma en toda la Ciudad en que se puso la tropa sobre las armas.

En esta misma noche se reunieron al principal del 3r. batallon varios Nacionales y paisanos armados.
Por todas las calles inmediatas á la Plaza de la Constitucion recorrian grupos de gente armada que detenían á cuantos militares transitaban conduciendoles al principal de 3º batallon de MILICIA NACIONAL site al ex Convento de San Felip Neri.

El Gefe Politico pasó a cosa de las dos de la madrugada del 14 con una fuerza del ejército á redacion del periódico llamado el Republicano llevandose presos los redactores y otros individuos que allavan en ella motivo por aber vertido algunas expresiones contra del duque de la Victoria y de los generales Conde de Peracamps y de Zurbano fueron llevados á la carcel.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid