Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2007 Milers de persones es manifesten a Barxeta en contra de les línies d'Alta Tensió

2007 Milers de persones es manifesten a Barxeta en contra de les línies d'Alta Tensió

24/02/2007 Tal dia com avui
El 24 de febrer de 2007 milers de persones van participat durant tot el dia en els actes convocats pel Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió (FUCAT), Imatges de la Diada Contra l'Alta Tensió a Barxeta (La Costera).El Concert en memòria de Joan Pellicer, i l'Exposició d'Artistes Contra l'Alta Tensióvhan omplir el matí d'art. La manifestació va ser secundada per tots els liders polítics del "Compromís pel País" (BLOC-EU), el PSOE-PSPV, ERPV, aixi com diferents col.lectius implicats amb la lluita antiespeculativa (MAULETS, Col.lectiu Antifeixista del PV, entre altres.

Barxeta i amb ella tot el País Valencià es va manifestar en contra la línia d'alta tensió que estava prevista que passés per la Costera, la Safor, la Ribera i la Valldigna.

L'acte central va ser una manifestació que va aplegar unes quatre mil persones a Barxeta. Hi van participar nombrosos representants d'entitats i dirigents polítics, com els candidats de Compromís pel País Valencià Glòria Marcos i Enric Morera. Aixi com la pràctica totalitat dels Alcaldes,(exceptuant el de Tavernes de la Valldigna i el President de la Mancomunitat de la Valldigna)afectats per la LAT Castelló de la Ribera-Gandia.

L'espectacle va començar amb una muixeranga d'els Pegolins, Pere Joan i Joan Carles en honor a Joan Pellicer. Continuant amb les actuacions de Dídac Noguera, (La Ribera), Feliu Ventura i Pep Gimeno "Botifarra" (La Costera), Ximo Cafarena i Gerad Verger (La Valldigna), Carles Enguix, Pau Alabajos i Òscar Briz (L'horta). El concert matinal va acabar amb el Manifest preparat per la Diada, que va ser cantat en "Jota, pels Valldignenc, Ximo Caffarena, acompanyat per Gerard Verger, amb la presència a l'escenàri de tots els Artistes que havien passat ja per escena.

La NAT-Barxeta, va organitzar un dinar popular (paella, aigua i taronja, i diàleg ha estat el menú de la diada) per 200 persones

El Fòrum Unitari contra l'Alta Tensió (FUCAT), va convocar de l'acte, neix l'1 d'abril de 2006 per tal d'organitzar la primera manifestació unitària a la Ciutat de València i reuneix les plataformes que s'oposen a les línies d'alta Tensió al País Valencià, i que va ser presents en la lluita des de fa ja més de 20 anys. Les plataformes que formen el FUCAT des del seua fundació eren les següents: NAT - l'Ènova, NAT - Manuel , Subestació de Patraix Fora, Compromís Pel Territori, Agró - Acció Ecologista , Pels Pobles de la Safor, Coordinadora Contra l'Alta Tensió de la Valldigna , Les Delicies - Rafelguaraf, NAT - Barxeta ,PKAT, Non THT, No a la MAT.

Les primeres entitats en recolzar les iniciatives del FUCAT van ser la Federació d'Escoles en Valencià, i Col.lectiu Ovidi Montllor de Músics en Valencià, aixi com les plataformes que conformen el Compromís Pel Territori.

Diferents partits polítics EUPV, BLOC, ERPV, "Els Verds-Esquerra Ecologista", "Els Verds" també van donar suport al FUCAT, mitjançant comunicats de recolzament i la presència dels seus liders als actes convocats des del Fòrum. L'últim comunicat de la diada va ser el de l'Assemblea de Maulets de La Safor. Amb l'èxit de la diada d'aquell dia, l'Ajuntament de Barxeta va comptar amb un ampli suport de la ciutadania per presentar un recurs al Tribunal Europeu de Luxemburg

 

Per saber-ne més:
Ajuntament de Barxeta
Fòrum Unitari Contra l'Alta Tensió
Concentració davant la Seu d'Iberdrola a València

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid