Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2000 Alliberament de presos polítics a Irlanda del Nord

2000 Alliberament de presos polítics a Irlanda del Nord

23/07/2000 Tal dia com avui

Les autoritats nord-irlandeses van posar en llibertat uns 80 activistes unionistes i republicans amb delictes de sang en compliment dels acords de Divendres Sant signats l'any 1998.

Entre els presos alliberats hi havia l'unionista Michael Stone, que el 1988 va ser condemnat a 700 anys de presó per l'acció armada contra els assistents a un enterrament catòlic, i el republicà Sean Kelly, acusat de la mort de nou persones en una peixateria de Belfast el 1993.

El programa d'alliberaments va afavorir la llibertat de nombrosos presos polítics durant aquella setmana, sobretot a la temuda presó de Maze, que allotjava uns 500 presos dos anys enrere, i a la qual només en van restar 20 en poc temps.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid