Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1963 Execució al garrot vil dels anarquistes Francisco Granado i Joaquin Delgado

Execució al garrot vil dels anarquistes Francisco Granado i Joaquin Delgado

17/08/1963 Tal dia com avui

El 29 de juliol de 1963 es van col·locar dues bombes a Madrid, una a la Direcció general de Seguretat i l'altra a la Delegació de Sindicats, sense que la seva explosió provoqués víctimes, encara que sí múltiples ferits.

Dos dies després foren detinguts els anarquistes Francisco Granado i Joaquin Delgado, que tot i no tenir cap relació amb les accions del 29 de juliol (en realitat estaven estudiant realitzar un atemptat contra el General Franco)  el 13 d'agost de 1963 foren condemnats a mort en una sentència dictada per un consell de guerra, que va veure la causa pel sumaríssim i qualificà els fets de delicte terrorista. Ambdós foren executats el 17 d'agost d'aquell any per mitjà de garrot vil.

Per saber-ne més:

El Suprem rebutja revisar l'execució dels anarquistes Delgado i Granado

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid