Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1911 El govern espanyol il.legalitza la CNT i en deté tot el seu Comité

1911 El govern espanyol il.legalitza la CNT i en deté tot el seu Comité i altres afiliats

16/09/1911 Tal dia com avui

La nit del dissabte dia 16 de setembre de 1911, el Comitè i altres militants de la CNT van ser detingut i la CNT posada fora de la llei. El dimarts dia 19 de setembre de 1911 el Govern va suspendre les garanties constitucionals a tot l’Estat.

La CNT va ser il·legalitzada altres vegades, la de més llarga durada en el període de la dictadura del general Primo de Rivera (1923-1929). En aquestes circumstàncies els comitès de la CNT van haver de moure's clandestinament. L’activitat clandestina comportà que els secretaris del Comitè fossin empresonats per raó del seu càrrec, més d'una vegada, cosa que comporta que algunes dates siguin de difícil verificació, però en tot cas considerem que en el seu conjunt són prou aclaridores.

Per saber-ne més:

veuobrera.org

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid