Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1992 Nombrosos actes i denúncies públiques contra les detencions i la tortura

1992 Ràtzia Olímpica: Nombrosos actes i denúncies públiques de personalitats contra les detencions i la tortura

10/07/1992 Tal dia com avui

Més de 900 persones es reuneixen a la Casa de Cultura de Girona en un acte per la llibertat dels detinguts. A l'acte hi intervenen Jaume Soler, alcalde d'Arbúcies, l'advocat Sebastià Salellas, Guillem de Pallejà, un dels detinguts durant l'operació policial, el filòsof Josep Maria Terricabras i Robert Samó dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans.

-Vuit organitzacions polítiques i sindicals de Montcada i Reixac van difondre un comunicat en el qual qualifiquen les detencions d'agressió brutal i antidemocràtrica. El manifest el signen el PCC (que forma part de l'equip de govern municipal), ERC, IC, Revolta, Proposta d'Esquerres, CCOO i USO.

-Personalitats destacades de diversos àmbits professionals i polítics es comprometen a enviar alguna de les postals repartides pel Punt Diari i el setmanari El Temps, adreçades al jutge Garzón, al ministre Corcuera i al president Pujol.

-Sota el lema Independència és democràcia se celebra un acte en un hotel barceloní. Hi intervenen Carles Riera, Enric Marin, Gil Franquesa, Joan Vall Clara, Àngel Colom i Ramon Barnils.

-Jordi Pujol afirma que s'ha detingut gent que no té res a veure amb Terra Lliure. Demana també que s'investiguin els maltractaments i afirma que els independentistes, pel fet de ser-ho no poden ser detinguts ni tan sols molestats.

-Ribó qualifica les detencions de veritables segrestos i afirma que es confirma que es realitza una política de detencions indiscriminada, i creiem que s'estan transgredint aspectes fonamentals dels drets de les persones.

-La UNESCO a Catalunya se solidaritza amb els detinguts i diu que no és just qualificar de terroristes les persones que de manera pacífica expressen les seves opinions. Les defenses contra el terrorisme no poden incloure tortures i es té la impressió que en lloc de desactivar la violència es vol provocar una espiral de violència.

-El grup municipal del PSC de Palamós considera desmesurades les detencions en un comunicat.

-L'alcalde de Girona, Joaquim Nadal, demana que s'investiguin les irregularitats en les detencions.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid