Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1934 El parlament espanyol declara inconstitucional la llei de Contractes de Conreu aprovada pel Parlament de Catalunya

1934 El parlament espanyol declara inconstitucional la llei de Contractes de Conreu aprovada pel Parlament de Catalunya

08/06/1934 Tal dia com avui
1934 El parlament espanyol declara inconstitucional la llei de Contractes de Conreu aprovada pel Parlament de Catalunya 1934 El parlament espanyol declara inconstitucional la llei de Contractes de Conreu aprovada pel Parlament de Catalunya
La Llei de Contractes de Conreu fou una llei elaborada l'any 1934 pel govern de Lluís Companys que tenia com a finalitat bàsica substituir l'antic contracte de rabassa morta a fi de protegir els camperols.

Veient la conflictivitat social al camp, el govern de la Generalitat de Lluís Companys redactà una llei per protegir els camperols de ser expulsats així com dotar-lis de terres pròpies. Amb aquest objectiu, per exemple, s'establí que la durada mínima dels arrendaments havia de ser de sis anys, i que el treballador de les terres tenia el dret d'adquisició d'aquestes mitjançant l'abonament del seu valor al propietari.

Per altre banda, per evitar la confrontació amb els sectors més conservadors catalans, la llei li féu concessions en determinats aspectes; de tal manera que per l'adquisició de les terres era necessari haver-hi estat treballant per un període de 18 anys.

Com a resultat, la llei era massa moderada pels rabassaires, però a la vegada massa revolucionària pels propietaris.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid