Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un centenar de persones es manifesten contra la presència del príncep a Vilafranca

13.12.06 El conjunt de l'Esquerra Independentista de Vilafranca del Penedès es va concentrar, ahir al vespre, davant de l'Ajuntament i posteriorment han anat en manifestació fins a la zona esportiva on es realitzava el sopar amb el príncep, que havia estat convidat per la patronal del vi UVIPE, segons el membre de la CUP de Vilafranca del Penedès, Jordi Sàlvia, en el seu bloc.

13/12/2006 02:26 Política

Imatge de la manifestació a Vilafranca

En la seva crònica Jordi Sàlvia diu  que la manifestació ha estat aturada per un desproporcionat contingent de la Guàrdia Civil. Fet que ha provocat moments de tensió. Un cop desconvocada la marxa, Jordi Salvia assenyala que una trentena de joves s'han dirigit a l'Ajuntament de Vilafranca, han accedit al salo de plens i han retirat el retrat del rei. El retrat ha acabat trencat al mig de la Plaça de la Vila.

Recordem que els diferents col·lectius de l'Esquerra Independentista havien demanat a l'Ajuntament que és pengés la senyera estelada al balcó de la casa de la vila i també demanaven que no s’enviés cap representant oficial als actes amb presència de membres de la família reial. En el mateix sentit exigien que   no es destinés cap despesa pública a aquest actes.

Imatge de la manifestació a VilafrancaImatge de la manifestació a VilafrancaMentre Jordi Salvia escrivia la crònica al seu bloc, cap de les agències de notícies no han redactat cap informació sobre aquests fets. Només hem trobat una nota informativa redactada per  l'Agència Catalana de Notícies que fa referència al sopar del Príncep amb món empresarial del vi. En aquesta nota, llegim que han assistit, unes 275 persones, entre elles el president de la Generalitat. La notícia remarca el lliurament de la medalla d'Or al Príncep  per part de Unió Vinícola de Penedès (UVIPE). Però el cos de la informació de l'agència,  no comenta en cap moment els actes de protesta contra la presència del príncep a Vilafranca. Imatge del cartell de la manifestació a Vilafranca

 

Per saber-ne més:

Imatges de la manifestació (Indymèdia)

L'esquerra independentista manifesta al carrer el seu rebuig a la presència del borbó (CUP-Lleida)

La Seu Vella, escenari de la protesta de la CUP contra la visita del príncep (CUP-Lleida)

Rebuig per la presència del príncep Felip a Lleida i Vilafranca del Penedès (Llibertat.cat)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid