Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Sabadell qüestiona el desplegament dels Mossos d'Esquadra

30.12.06 La Candidatura d'Unitat Popular de Sabadell (CUP) ha emès un comunicat on qüestiona el desplegament dels Mossos d'Esquadra davant les seves primeres actuacions a la ciutat. ja que constata  que no són cap garantia per creure que estaran al servei dels ciutadans i ciutadanes.

30/12/2006 02:06 Política

La CUP posa com exemple la vigilància a les manifestacions, la filmació dels seus participants i el seguiment i posterior identificació d’aquests.

A més denuncia  l’actuació violenta dels Mossos d’Esquadra en el desallotjament del CSA Calamarsa, que va comportar que 6 persones haguessin de ser ateses a l’Hospital Taulí, tot dient que aquest cos policial actuava sota les ordres del nou tripartit i molt especialment del comandament directe d’ICV-EUiA, o sigui dels “d’esquerres de debò”. És per això que la CUP considera que la policia autonòmica espanyola continua actuant com els seus predecessors, la policia franquista.

El comunicat també denuncia els controls “rutinaris” identificatius  i els considera que no són més que el reflex del que els ensenyen a “l’escola”, o sigui que tothom és delinqüent (culpable) fins que no és demostri el contrari.

Finalment la CUP es lamenta que tota la propaganda llençada des de la Generalitat de Catalunya sobre un nou model policial català només sigui paper mullat, ja que qualifica l'Escola de Policia de Mollet de "fiasco" per què amb els comandaments que els han imposat i amb l’entrada massiva de guàrdies civils i policies nacionals, el cos dels Mossos d’Esquadra s’ha convertit en una ombra d’allò que hauria de ser. I defineix els Mossos d'Esquadra com a un nou cos policial espanyol al servei de l’opressió capitalista.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid