Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1984 Apareix del núm. 1 del butlletí "Alerta", portaveu de Terra Lliure

1984 Aparició del núm. 1 del butlletí Alerta, portaveu de Terra Lliure i es publica la Declaració de Principis d'aquesta organització clandestina

23/02/1984 Tal dia com avui

Tal dia com avui de1984 va aparèixer el número 1 del butlletí Alerta, portaveu de Terra Lliure, i es publica la Declaració de Principis d'aquesta organització clandestina.

Aquest mateix dia l'organització armada Terra Lliure col·loca un artefacte explosiu a les oficines de FECSA, al barri de Sant Andreu de Barcelona.

Durant la segona assemblea de Terra Lliure, en què es va reelegir una nova direcció per un any, es va analitzar l’actuació i incidència de Terra Lliure des de l’assemblea anterior, i també es va acordar la publicació d’un butlletí de caire intern, el Llevat, per mantenir la comunicació i la formació entre la militància clandestina; i d’un altre de caire extern, anomenat Alerta, que van començar a aparèixer el febrer de 1984. L’Alerta es va convertir en un fenomen de difusió extraordinari, ja que es repartia i fotocopiava secretament de mà en mà de la militància independentista com un tresor.[1]

L’Alerta, amb un tiratge inicial de 40 exemplars fotocopiats, que després es tornaven a fotocopiar fins multiplicar la seva difusió, es va concebre com un butlletí adreçat a les organitzacions polítiques. A cada organització se n’enviaven alguns números. Els següents números ja van ser millorats i reproduïts en una impremta clandestina, i se’n va ampliar la tirada i la distribució fins un radi més ampli que l’inicial.

Informació extreta del llibre: Terra Lliure, punt de partida. Una biografia autoritzada (1979-1995)  d'Edicions del 1979.


[1] El mateix dia que va aparèixer l’Alerta de Terra Lliure sortia també a la llum El Llamp al servei de la Nació Catalana, un setmanari d’orientació nacionalista radical editat per Enric Borràs. Aquest publicació va tenir molts influènci en medis independentistas en aquests anys.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid