Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Montilla no encapçalarà la manifestació del 10J

A dia d'avui són 200 les entitats i organitzacions que han donat suport a la manifestació, que partirà amb el lema "Som una nació. Nosaltres decidim".
 

Cada cop són més les organitzacions independentistes que van deixant la classe política en segon terme a la manifestació antiestatuts del proper 10 de juliol, convocada inicialment per Òmnium Cultural però adoptada ara ja pel conjunt del teixit associatiu.

01/07/2010 22:14 Política

Tot i que en un inici la manifestació havia d'anar encapçalada pel president de la Generalitat, José Montilla, finalment serà el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" el que anirà per davant de tota la comitiva, segons ha informat Òmnium Cultural en un comunicat. Montilla volia anar darrere d'una senyera, "que és el que ens uneix a la majoria de catalans", però com que  no li agrada el lema de la manifestació, anirà per darrere de la capçalera, juntament amb la seva senyera.

Així, qui presidirà la manifestació massiva serà la pancarta, que portarà el lema de la manifestació. A continuació d'aquesta i darrera una senyera seguirà la representació institucional. Òmnium espera que al llarg dels propers dies segueixin sumant-se les adhesions de totesm aquelles entitats i organitzacions que en comparteixin el lema i els motius. En aquests moments s'apropa a les 200 entitats.

Malgrat que va ser Òmnium Cultural l'entitat que inicialment va preparar una resposta contundent en forma de manifestació el dia que sortís la sentència, el conjunt de la societat s'ha mobilitzat perquè aquesta manifestació sigu el més multitudinària possible.

De fet, la mateixa Òmnium Cultural admet que "la manifestació és en demanda de respecte a la voluntat del poble català i en defensa del dret a decidir", malgrat que alguns mitjans de comunicació i partits polítics afirmin que es tracta d'una manifestació en defensa de l'Estatut.

"Catalunya, com tota nació, té el dret -inalienable per cap constitució- de decidir lliurement el seu futur i aspirar, si vol, a la plena sobirania", manifesta Òmnium Cultural. S'ha habilitat una pàgina web expressament dedicada a la manifestació del 10 de juliol.

Per a saber-ne més:

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid