Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els catalans residents al Quebec diuen "Si" a la independència

33 vots pel SÍ (91.67%), 1 vot pel NO (2.78%) i 2 vots en Blanc (5.55%)

Aquest són els resultats de la consulta d'ahir al Quebec, fets públics per la Junta Electoral de la Catalunya Exterior al Quebec, sobre un cens aprovat per la Junta Electoral de la Catalunya Exterior al Quebec, i d'acord amb el protocol fet públic de 85 catalans residents al Quebec.

26/04/2010 05:20 Territori
A més, també han dipositat el seu vot en una urna separada, 8 persones del Quebec que també han volgut donar el seu suport a les consultes. Totes elles han tingut per resposta el SÍ.

Catalans al Quebec per l'Autodeterminació destaca l'alta participació donada la dificultat d'organitzar una consulta a l'exterior de Catalunya. Al final de les votacions i després de fer públics els resultats, Catalans al Quebec per l'Autodeterminació ha fet públic un comunicat acordat entre les diverses comissions de catalans a l'exterior que també votaven avui:


"Catalans i catalanes, interpretant el sentiment i els anhels del Poble que ens acaba de donar el seu sufragi, i tenint present que tot acte espiritual i simbòlic precedeix la realitat imminent, en nom de la majoria que ja s'ha expressat i que es continua expressant favorable a la Independència de la Nació Catalana, la Cooordinadora Nacional, en nom de les comissions organitzadores dels referèndums de l’Exterior, demana al Parlament de Catalunya, com òrgan de màxima representació democràtica dels catalans, que reconegui el resultat de les Consultes i actuí en conseqüència.

En aquest sentit demanem la màxima unitat per tal que al proper Parlament de Catalunya hagi una majoria de diputats i diputades disposats a proclamar l'Estat Català mentre es convoca un referèndum de ratificació sota l’auspici de les Nacions Unides. Per això mateix, apel·lem a tots els catalans i catalanes que han votat afirmativament als referèndums que per coherència votin en el mateix sentit a les properes eleccions al Parlament, per fer possible que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea".

Per saber-ne més:

Els catalans residents a Irlanda voten majoritàriament per la Independència  

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid