Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El "Canal +" francès emet un reportatge de Catalunya estirant el fil de les consultes

Evidentment havien d'associar Terra Lliure, ETA, terrorisme... sense parlar mai del la dictadura franquista, dels franquistes encara amb alts càrrecs polítics els anys 80, segons Catnord.

Dissabte passat, el programa Effet papillon de "Canal +" a l'estat francès va emetre un programa sobre Catalunya a partir de les consultes sobre la Independència. 

14/04/2010 03:24 Comunicació

Sense tenir la pretensió de fer-ne una lectura completa, el portal Catnord.cat  ha destacat alguns uns punts qüestionables:

En el sentit que si parlar-ne és important, és també important la manera de presentar Catalunya, els catalans, les relacions entre Catalunya i Espanya, les consultes, .... 

Per a introduir el reportatge la presentadora parla de febre catalana, i ja sabem que febre va lligada amb malaltia, les primeres imatges del reportatge són del "noticias de TVE". Ja, en 30 segons tenim 2 elements que nos donen una idea del contingut que descobrirem.

Les raons de les consultes són parcialment explicades, la retallada de l'estatut no ho explica tot, caldria explicar el menyspreu espanyol, l'espoli fiscal, la prepotència madrilenya, la negació dels drets mínims...

El reportatge destaca una feble participació, on només 1/3 dels ciutadans han anat a votar, tot i que per a tenir més votants els catalans haurien obert les consultes a les poblacions estrangeres. Si els periodistes havien investigat, demanat a fonts catalanes, haurien tingut les xifres que demostren tot el contrari. La població immigrada coneix l'oposició de l'estat central al procès democràtic de les consultes,  tem les reaccions espanyoles i lògicament no ha votat massivament.

Evidentment havien d'associar Terra Lliure, ETA, terrorisme... sense parlar mai del la dictadura franquista, dels franquistes encara amb alts càrrecs polítics els anys 80.

La comparació d'en Joan Laporta i d'en Berlusconi és també una comparació dubtosa, grollera. Els dos homes són diferents i no tenen els mateixos objectius.

El tema de la llengua és tractat de manera escandalosa, la Generalitat intentaria imposar a cops de milions d'€uro la llengua catalana enlloc del castellà... i això en contra la població.
Com és possible? Que la llengua natural dels catalans no ha de ser el català? Catalunya seria un país diferent dels altres,  la seua llengua natural seria una llengua estrangera? La imposició de la llengua catalana dividiria el país... i l'Albert Rivera seria el símbol de la pau a Catalunya, l'anomenen el "Chou-chou" de la premsa espanyola, presenten els espanyolistes i tots els que volen continuar d'imposar la llengua castellana com els resistents... Però no s'explica com s'ha imposat el castellà a major part dels Països Catalans i el francès a la Catalunya nord. No posen endavant els milions d'€uro que inverteixen Espanya i França per a imposar castellà i francès via l'Institut Cervantes o les francophonies?

Els mots sent importants, el que se diu i el que se calla esdevé cabdal, a final del reportatge la sensació d'haver estat enganyat és molt forta.

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid