Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Reus demana el "SÍ" a la consulta del 25A

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Reus dóna el seu "suport explícit" a la consulta que la població celebrarà el proper diumenge 25 d'abril i insta tothom a participar-hi.

La CUP lamenta que Jaume Renyer fes un dictamen explicitant la ill·legalitat de la consulta, i sosté que el consistori reusenc "hauria de donar tota la cobertura logística i organtizativa" per fer possible la consulta.

12/04/2010 23:11 Política

Comunicat:

1- La CUP de Reus, igual que les diferents CUP dels diferents municipis on s'han celebrat i on se celebraran consultes populars per a la independència, dóna suport explícit a aquest exercici de democràcia popular.

2- Convidem tota la població reusenca major de 16 anys a anar a votar i a participar del procés.

3- Demanem explícitament el vot pel SÍ i farem campanya en aquest sentit.100_1943.JPG

4- Tot i aquest suport a la consulta, creiem que el deure del Consistori reusenc hauria d'haver estat el de donar tota la cobertura logística i organitzativa al seu abast per tirar endavant la consulta (posar a disposició tots els col·legis electorals amb desplegament de la Guàrdia Urbana a cada centre, sufragar una campanya electoral municipal convidant la participació durant 15 dies abans de la consulta, etc.) tal com vam demanar en la moció presentada a l'Ajunta ment a tal fi.

5- Volem fer palès -per més que un dictamen jurídic fet pel secretari de l'Ajuntament, Jaume Renyer, on explicitava la il·legalitat de la consulta- que l'exercici del dret dels reusencs i de les reusenques a donar la seva opinió sobre quin futur vol per als Països Catalans hauria de prevaldre per a l'Ajuntament i per als grups municipals que van votar en contra de la proposta que la CUP va presentar per sobre de la legalitat espanyola.

6- Cal tenir present que l'exercici de la consulta per a la independència hauria d'estar exempta de l'intent de treure un rèdit polític per part de les diferents forces polítiques de Reus.

7- Amb la voluntat de tirar endavant el procés, votarem a favor de la pregunta proposada en la consulta tot i estar en profund desacord en no incloure el terme Països Catalans així com amb el fet de la menció a l'actual unió mercantilista europea.

 

Anar-hi, anar-hi i anar-hi… cap a la tercera onada de consultes sobre la Independència

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid