Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El 13-D al Segrià, la consulta popular per la Independència comarca a comarca

 

Al Segrià, la consulta és farà a 7 pobles, però com que la plataforma “Garrigues decideix”, aplega també els pobles de les anomenades Garrigues històriques que administrativament pertanyen a la comarca del Segrià (Alcanó, Llardecans, Sunyer i Torrebesses) només parlarem d'Alcarràs, Artesa de Lleida i Corbins.

A les tres poblacions, unes vuit mil cinc-centes persones estan cridades per anar a votar el proper 13 de desembre, tot i que Alacarràs ho volia fer als seus inici amb e dia 12. A fi i efecte de no coincudir amb la la Marató de TV3.

04/12/2009 00:40 Política

Alcarràs

Inicialment estava plantejat pel día 12, però s'ha decidit canviar de día ja que tots els altres municipis ho celebraràn el 13. Precissament coincideix amb La Marato de TV3, volem aprofitar el moviment popular que hi haurà. D'aquí ve el següent canvi.

Hi haurà dos llocs on poder realitzar la votació, al poliesportiu i al centre Lo Casino. Tot i que aquest és propietat de l'ajuntament i el Fiscal de l'Estat pot intentar trovar una escletxa per interferir, ens hem informat bé i esperem no tenir cap problema en realitzar la Consulta. Naturalment, gràcies a un programa informàtic, es controlarà rigurosament que es voti tan sols en un dels dos punts habilitats.

Organitza: Plataforma ciutadana encarregada d'organitzar la consulta popular sobre la independència el desembre de 2009.

Podran votar: 6.172 persones

 

Artesa de Lleida

Els passat 8 d'octubre, el Ple de l'Ajuntament d'Artesa de Lleida va votar aquest a favor d'una moció que instava a donar suport a les consultes sobiranistes. El govern socialista encapçalat per l'alcalde i president del Consell Comarcal del Segrià, Ricard Pons, va votar afirmativament i en bloc a favori.

En l'ordre del dia del Ple hi havia dos mocions sobre consultes: una d'ERC que no va rebre el suport del PSC, i l'altra que si que es va aprovar.

La primera moció, és a dir, la que va presentar ERC, va ser rebutjada amb sis vots en contra del PSC i dos a favor d'Esquerra. En canvi, la segona, presentada pel col·lectiu d'entitats d'Artesa de Lleida per l'autodeterminació de Catalunya en defensa del dret a decidir i de suport a una consulta popular per la independència a Artesa de Lleida, va rebre majoria absoluta de suport.

Segons el grup municipal d'ERC, el fet que els republicans no retiressin la seva moció "va garantir que tots els regidors i regidores socialistes tinguessin la necessitat de votar sí a la segona moció sense dubtar".

Podran votar, unes 1.257 persones

 

Corbins

El ple de l’Ajuntament de Corbins va aprovar una moció de suport a la consulta popular sobre la independència de Catalunya impulsada per la comissió ciutadana Corbins Decideix. La moció s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (format per CiU) i El PSC.  La comissió que organitza la consulta pel dia 13 de desembre es va crear el 30 d’octubre i està formada per persones del municipi que actuen a títol individual. Corbins Decideix  ha desplegat, fins ara un bloc, una pàgina al facebook, uns fulletons explicatius repartits a totes les cases de la vila. Això ha comportat que entitats del pobles i ciutadans s’hagin adherit a la iniciativa.

Corbins, amb una padró de 1.167 habitants.

Per saber-ne més:

La consulta popular per la independència comarca a comarca

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid