Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LAB convoca concentracions de denúncia per l'operació contra l'esquerra independentista basca

El sindicat LAB ha convocat per avui concentracions a davant de totes les seus que LAB té al País Basc per demanar "un procés que permeti obrir un cicle polític basat en el respecte i en el reconeixement d'aquest poble". Aquestes no seran les úniques mobilitzacions, ja que no se'n descarten en un futur, fins i tot de major caire, tal com han anunciat des del sindicat, que vol "treure al carrer la demanda real que existeix". Dimarts diversos membres dels cossos policials espanyols ordenats pel jutge Baltasar Garzon van entrar a la seu central del sindicat LAB per detenir membres de l’esquerra independentista basca, entre els quals Arnaldo Otegi, acusats de ser “la nova cúpula de Batasuna”.

15/10/2009 12:04 Internacional
 
Ahir diversos representants del Comitè Nacional de LAB van denunciar l'operació contra l'esquerra independentista i van solidaritzar-se amb els detinguts. A més, van denunciar aquells que basen "la seva estratègia en la negació d'Euskal Herria i volen eternitzar per mitjà de la repressió la realitat que vivim al nostra poble".
 
La secretària general de LAB, Ainhoa Etxaide, va dir que el que està en joc i reclamen els ciutadans "és donar passos ferms i definitius per a l'obertura d'un nou cicle polític basat en el respecte i reconeixement d'Euskal Herria". Etxaide va afegir que és necessària una aposta política que permeti vehicular la voluntat dels bascos: "Euskal Herria vol ser sobirana i l'Estat  té por", va afirmar, en referència a l'operació espanyola de "desactivar l'oferta política que farà l'esquerra abertzale".

"Com que aquest poble és capaç de fer aquest camí, l'Estat ha respost amb la repressió i la detenció de representants polítics, l'únic instrument que té per perpetuar la imposició", va subratllar.

Els detinguts, Arnaldo Otegi, Rafa Díez, Rufi Etxeberria, Sonia Jacinto, Arkaitz Rodríguez, Mañel Serra, Amaia Esnal, Txelui Moreno, Miren Zabaleta i Ainara Oiz, es troben incomunicats a la Comissaria General d'Informació de la Policia espanyola.
 
Manifest del LAB

1. Ahir vam tornar a conèixer un nou episodi d'ingerències i agressions de Garzón i Rubalcaba. Els qui neguen Euskal Herria i els qui han construït la seva estratègia sobre aquesta negació pretenen perpetuar la realitat que vivim en Euskal Herria a través de la repressió. Per a això no han dubtat a tornar a utilitzar la persecució i les detencions indiscriminades de militants de l'esquerra abertzale com instruments. Per tant i en primer lloc, volem denunciar els successos d'ahir i igualment exigim l'alliberament de totes les persones detingudes. Volem igualment manifestar la nostra preocupació i solidaritat envers totes elles. Aquesta operació portada a terme en la nostra seu i en la que van ser detinguts Rafa Diez Usabiaga, ex-secretari general de LAB i Txelui Moreno, delegat d'aquest sindicat. Per això entenem que aquesta agressió ha estat una agressió directa al nostre sindicat. Un altre exemple que l'Estat està disposat en tot moment a donar nous passos en la seva estratègia repressiva. Però sobretot, situem aquesta agressió com un atac contra l'estratègia que possibilitaria avançar al camí a la independència.

2. Euskal Herria no ha conegut més que imposició i negació i aquest és el cicle que hem de superar una vegada per totes, per obrir un nou cicle basat en el respecte i el reconeixement. Això és el que està en joc i això és el que demana la majoria d'Euskal Herria: que es donin passos definitius que obrin un nou cicle polític des del respecte i el reconeixement d'Euskal Herria.

3. Obrir aquest nou cicle polític exigeix fer oferta política, construir acords polítics i realitzar apostes polítiques clares. Aquest recorregut hem de fer-lo a Euskal Herria entre els seus agents polítics i socials. Per això diem que, l'embat repressiu d'ahir té com a objectiu frenar aquesta via, perquè de fet, el seu objectiu era el de neutralitzar les ofertes polítiques que pugui realitzar i va a realitzar l'esquerra abertzale. Euskal Herria vol decidir el seu futur i a això té por l'Estat. En la mesura que aquest país és capaç de fer aquest recorregut l'Estat respon, com ho va fer ahir, amb l'única arma que posseeix per perpetuar l'escenari de negació: repressió i detenció de responsables polítics.

4.Es fonamental per als i les treballadores basques materialitzar el canvi polític en Euskal Herria. La classe treballadora necessita una alternativa estratègica que faci front al model econòmic i social imperant que ens converteix ostatges de l'empresariat i dels interessos del capital. Aquesta alternativa hem de gestar-la i construir-la nosaltres i nosaltres mateixos; en aquest sentit, necessitem i impulsarem un nou cicle polític on es respecti el dret a decidir sobre el nostre futur.

5. Volem l'oportunitat de construir un marc democràtic on puguem decidir aquest futur. Euskal Herria ha de tenir l'opció de materialitzar el canvi polític sense límits, sense ingerències, sense violències. Aquest és, al nostre entendre, l'escenari que hem de construir sumant voluntats dels agents polítics i socials del país. Tot això per damunt d'atacs com el d'ahir i per damunt dels límits que ens imposa l'Estat.

6.Des de LAB convoquem les i els treballadors a sortir al carrer i a lluitar per avançar en aquest sentit. Vam cridar a participar en totes les mobilitzacions que se'n van a portar a terme al llarg dels pròxims dies. Entre d'altres: demà concentracions a les 12 del migdia davant les seus de les quatre capitals d'Hegoalde i concentracions que divendres es realitzaran en pobles i centres de treball de les diferents comarques.
 
Per saber-ne més 
 
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid