Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Èxit de l'acte de suport a la manifestació nacional del 24 de Gener

La CUP de Molins de ReiAdhesió als actes del 24 de gener a Barcelona i a les campanyes de solidaritat amb en David i en Karim 
Més de 80 persones ompliren el passat dissabte el CS Terra (Benimaclet) durant la jornada en suport a la manifestació nacional que la campanya 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència ha convocat per al proper 24 de Gener a la ciutat de Barcelona. La mobilització té com a objectius la recuperació de la memòria dels i les antifeixistes i la denúncia de la continuitat existent entre el franquisme i la monarquia constitucional vigent.

13/01/2009 10:22 Política
Andreu Ginés, militant de l'Esquerra Independentista i doctor en història per la Universitat Pompeu Fabra, explicà amb una sala plena de gom a gom la instauració del franquisme als Països Catalans. Una xerrada que estava basada en la seua tesi doctoral -La instauració del Franquisme al País Valencià- que recentment ha estat guardonada amb el Premi Ferran Soldevila d'estudis històrics i que en breu serà publicada en llibre per la Universitat de València. La conferència abordà el tarannà feixista del franquisme posicionant-se clarament davant el debat històric existent. Així, Ginés va palesar com els vencedors procedeixen de restitució de les classes dominants a partir de l'anàlisi dels principals càrrecs que s'ocupen a les diputacions, ajuntaments, etc. Demostrà com el feixisme amaga dins un discurs populista precisament una absència de llibertat que té com a intenció garantir el domini de les classes benestants.
 
Després d'un animat debat que s'allargà fins les 21'30 de la nit, els militants de l'Esquerra Independentista procediren a preparar taules i taulons per tal d'alimentar les moltes persones que s'acostaren al sopar. Els beneficis d'aquest sopar aniran destinats a sufragar l'autocar que l'Esquerra Independentista de l'Horta ha organitzat per tal d'assistir-hi a la manifestació nacional en conmemoració de la caiguda de Barcelona.
 
Dissabte 24 de gener:
  • 16h. Trobada de colles de cultura popular
  • Homenatge als lluitadors antifeixistes
  • 18h Manifestació Nacional
  • Acte polític i concert.
  • Al Passeig del Born de Barcelona.
Organitza: Campanya 300 anys d'Ocupació, 300 anys de Resistència

 

Divendres 16 i dissabte 17 de gener:

  • Jornades a la Universitat. 1939-2009. A setanta anys de l’ocupació feixista. Història, anàlisi i coneixement de la instauració i institucionalització del franquisme als Països Catalans. 
  • Dia 16, aula Magna de la Universitat de Barcelona, Dia 17, Universitat Pompeu Fabra Ciutadella.

Organitza: Esquerra Independentista del Barcelonès

 
Per saber-ne més:

70 anys després de l'entrada dels feixistes continuem lluitant contra els seus hereus - Manifest de les mobilitzacions

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid