Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les tancades universitàries s'estenen a Lleida, Girona i Castelló de la Plana

Aquesta setmana s'inicia amb noves mostres de força del moviment estudiantil contra la implantació del Procés de Bolonya a les universitats dels Països Catalans. Estudiants de les universitats de Lleida (UdL), Girona (UdG) i de la Jaume I (UJI) de Castelló de la Plana han iniciat tancades per a denunciar aquest procés. Mentrestant, a Mallorca s'intensifica la mobilització estudiantil.
 
Tot plegat, mentre una desena de facultats de les universitats de Barcelona (UB), Autònoma de Barcelona (UAB), Alacant (UA) o València (UV) segueixen encara a dia d'avui d'ocupades, de la mà de les diferents assemblees estudiantils i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC).
 

09/12/2008 22:02 Educació

Concentració i assemblea al rectorat de la UdLA Lleida, un centenar llarg d'estudiants s'han concentrat aquest matí a la universitat, i després de celebrar una assemblea, han decidit ocupar de manera simbòlica el rectorat del centre universitari de les Terres de Ponent. Els i les estudiants concentrades han procedit a fer entrega al mateix rector sobre les seves motivacions per a iniciar la tancada, que se sumen a les d'altres centres universitaris. Portaveus estudiantils demanen al rectorat que secundi les seves demandes d'un millor finançament públic.

Cal recordar que el moviment estudiantil organitzà a les darreries del curs passat un referèndum sobre el Procés de Bolonya, on tot i les traves del mateix rectorat, la comunitat universitària que acudí a les urnes va apostar de forma massiva per l'aturada d'aquesta reforma. El rectorat encara ara no ha reconegut la celebració d'aquesta consulta.

A Girona, a través de l'Assemblea d'Estudiants de la Universitat de Girona, uns 200 estudiants han ocupat aquest vespre la facultat d'Educació i Psicologia després de realitzar una manifestació pels carrers de la ciutat que ha acabat amb la lectura del manifest. Els i les estudiants informen que no volen impedir l'activitat acadèmica, si bé informen que aquesta serà "indefinida" fins que s'acceptin les seves reivindicacions, resumides en sis punts.

Decidim Universitat Pública!Cal recordar que el Consell d'Estudiants d'aquesta universitat organitzà un referèndum sobre el Procés de Bolonya que de moment no ha estat tingut en compte per part del rectorat. Els resultats apostaren massivament per la seva paralització.

Acampada a la Universitat Jaume I de Castelló de la PlanaA Castelló de la Plana, la mobilització va a càrrec de l'Assemblea Contra Bolonya (ACB), que s'ha donat a conèixer amb l'acampada organitzada a la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I (UJI). Tot i els estira-i-arronses amb personal de seguretat, desenes d'estudiants s'han instal·lat en aquesta facultat i han fet entrega al rector i al deganat de les seves reivindicacions, que apunten en la mateixa línia que les que s'estan demanant en d'altres universitats.

En el cas de Mallorca, l'Assemblea contra Bolonya de la Universitat de les Illes Balears (UIB) informa d'imminents protestes en format de noves tancades a les facultats. Els i les estudiants es mostren disconformes amb l'actitud del rectorat del centre, que avui ha pogut escoltar les seves reivindicacions.

Mentrestant, més d'una desena de facultats segueixen ocupades en d'altres universitats catalanes, a les poblacions de Barcelona, Cerdanyola, València o Alacant, on s'hi segueixen desenvolupant tot tipus d'activitats lúdiques i formatives, amb la col·laboració de diferents persones, organitzacions i moviments socials. Per a demà dimecres, es preveu la ocupació d'una nova facultat a la Universitat d'Alacant.

Vilaweb ha recollit avui en portada les diferents mobilitzacions i el llistat de les diferents facultats ocupades,que s'estenen a la majoria d'universitats dels Països Catalans sota administració espanyola.

 

 

Més informació sobre les mobilitzacions contra el Procés de Bolonya d'aquestes setmanes

Reivindicacions estudiantils:
  • Realització de referèndums vinculants a totes les universitats públiques catalanes per tal de que la comunitat universitària es posicioni respecte al procés d'implementació de l'Espai Europeu d'Educació Superior.
  • Que es comenci un procés de debat ampli, públic i obert on participin amplis agents socials per definir quin és el model d'universitat pública que necessita i vol la societat catalana, així com els recursos econòmics dels que es disposarà per garantir una universitat de qualitat.
  • Retirada dels expedients i dels processos judicials contra els 31 companyes i companys de la UAB i l'absolució del jove detingut després de la manifestació del 20N.

 

Manifestos de suport

Manifest de suport a les mobilitzacions estudiantils per una universitat pública i de qualitat

Manifest personal docent, investigador i PAS en relació als expedients - Assemblea Contra la Precarietat


Informacions de les ocupacions:

Tancades contra Bolonya - Recull d'informació de les diferents tancades

Ocupació de la UAB. 17 novembre - Col·lectiu Apoptosis Contrainfo

Manifestació i ocupació del rectorat de la UB - Col·lectiu Apoptosis Contrainfo

Tancada a la Central - Bloc dels estudiants tancats a la UB 

Els estudiants de la UB mantenen la tancada - Entrevista a VilawebTV a els estudiants tancats a la UB

Contra Bolonya ocupem les aules - Informació de les ocupacions a la UAB

Ocupació a la Facultat de Lletres de la UAB - Reportatge Fotogràfic de David Datzira

Especial Bolonya - Informació des de la UAB

 

Per saber-ne més:
 

Prenen força les protestes contra Bolonya a la Universitat de les Illes Balears - Llibertat.cat

Acord parcial entre l'ocupació de la UAB i l'Equip de Govern - Llibertat.cat
 
El CIC es posiciona tímidament per escoltar les demandes universitàries contra Bolonya- Llibertat.cat
 
Centenars de professors donen suport a les reivindicacions estudiantils - SEPC
 
“Si tenen clar que som una minoria, per què es neguen a fer un referèndum?” - Entrevista a Arnau Mallol, portaveu del SEPC. L'Accent num 143
 
S'accentua el pols estudiantil contra Bolonya - Reportatge especial, L'Accent num 143
 
Les institucions universitàries passen a la ofensiva contra els estudiants crítics amb Bolonya - Llibertat.cat
 
 
 
Les autoritats universitàries es neguen a fer cas a les exigències estudiantils - SEPC
 
S'amplien les tancades universitàries i comencen les crítiques des dels rectorats - Llibertat.cat
 

El rectorat de la UB continua ocupat de manera indefinida - Llibertat.cat

Uns 30.000 estudiants es manifesten contra Bolonya en diferents poblacions catalanes. Llibertat.cat

Milers d’estudiants clamen contra el Procés de Bolonya - SEPC

Tres mil persones ocupen pacíficament el rectorat i els estudiants forcen una reunió amb la comissionada Blanca Palmada - El Punt

 
Com creus que s'ha d'enfocar la lluita estudiantil respecte la privatització de l'educació?- Enquesta de Llibertat.cat

La Universitat de Girona es posiciona per congelar el Procés de Bolonya - Llibertat.cat

El SEPC convoca mobilitzacions pel proper 20 de novembre - Llibertat.cat 

Als Països Catalans decidim universitat pública. Aturem Bolonya! - SEPC

La Universitat de Lleida es posiciona contra l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior - Llibertat.cat

Atenes acull el tercer fòrum europeu d'estudiants - Llibertat.cat

La repressió política a la UAB - Especial sobre els conflictes a la UAB

"L´ensenyament públic català en peu de guerra" a l'ACCENT- Llibertat.cat

 

 

 

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid