Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nous incidents a les centrals nuclears de Cofrents i Vandellòs II

Aquesta matinada, el responsable de la central nuclear de Cofrents ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), d'acord amb el procediment reglamentari, la variació de potència no programada superior al 20% de la potència tèrmica autoritzada, segons informa Pàgina26. D'altra banda, la Coordinadora Anticementeri Nuclear de Catalunya (CANC) ha difós al seu bloc que divendres es van trobar partícules radioactives eun camió que transportava terra de la central de Vandellòs II.

13/07/2008 13:10 Territori
L'incident de Cofrents, segon l'empresa va ocórrer a les 4:52 amb l'objectiu de deixar fora de servei i reparar la turbobomba d'aigua d'alimentació B. En el moment de la notificació, la central es trobava al 70% de potència i l'àrea de manteniment estava preparada per a realitzar la intervenció i poserior recuperació. Segons l'empresa, el succés no ha suposat cap risc per al medi ambient, la població o el medi. Aquest és el tercer incident a Cofrents en una setmana.
 
Vandellòs II 
El CSN va penjar ahir un nou “succés nuclear notificable” a la seva web. Porta data d’ahir 11-07-08 i diu que: “el titular de la central ha recollit aproximadament 1 litre de terra contaminada procedent de les proximitats del “taller calent” de la instal·lació (on es manegen peces i eines de la zona controlada). La contaminació va ser detectada en la càrrega d'un camió pel pòrtic de sortida de vehicles de la central. El personal ha recollit i segregat de la terra afectada una partícula radioactiva que conté cobalt 60 i manganès 54. A continuació ha procedit a verificar la neteja de la zona de procedència i la resta de la càrrega del camió.” 
 
Davant d'aquest fet, la CANC, considera  que una vegada més, com ja va passar a Ascó, s’utilitza pel CSN la terminologia de “partícula” per minimitzar allò que en realitat és conseqüència d’una fuita nuclear.
 
I és que, segons la CANC, el CSN no informa sobre una dada importantíssima com és el tamany de la “partícula” trobada i aquest fet és fonamental per a determinar els impactes que pot ocasionar la seva dispersió amb possibles conseqüències molt greus per la salut de les persones.
 
És per això que, la CANC considera que el CSN ha reaccionat malament, amaga informació i qualifica injustament i precipitada l’accident al nivell 0 de l’escala INES.Exigim al CSN que investigui a fons, àmpliament i d’una forma urgent la “trobada” d’isòtops radioactius molt perillosos i n’informi a la societat d’una forma científica i veraç. 
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
 

Es detecta una greu fuita radioactiva a la central nuclear d'Ascó I Llibertat.cat

Demanen la paralització de Vandellòs II davant el greu accident del cap de setmana. Llibertat.cat

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid