Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un curtcircuit elèctric en una vàlvula va provocar la fallada a la central nuclear Cofrents

D'ençà l'1 de juliol s'han registrat tres accidents i vint-i-sis en els darrers tres anys
La central nuclear de Cofrents va declarar la nit de dijous la prealerta d'emergència durant prop d'una hora i mitjana a causa de l'obertura d'una vàlvula d'alleugeriment del circuit primari, tot i que diuen que no es va produir impacte algun sobre els treballadors o el medi ambient.

12/07/2008 05:14 Territori
Iberdrola va comunicar ahir al Consell de Seguretat Nuclear que "la causa de la fallada" de dijous al vespre de la central Nuclear de Cofrents "va ser un curtcircuit elèctric en la vàlvula", va informar a la tarda d'ahir  aquest organisme, que va afegir que havia enviat una inspecció reactiva per a analitzar el succés.
 
Per la seva banda, Greenpeace Va assegurar que la reiteració de fallades tècniques i l'acumulació de successos de seguretat en els últims mesos en la central nuclear de Cofrents "demostra l'esgotament de la vida útil" de la instal·lació.
 
L'organització ecologista alerta en un comunicat que la prealerta d'emergència declarada per la central durant prop d'una hora i mitjana a causa de l'obertura d'una vàlvula d'alleugeriment del circuit primari és "una rèplica exacta" de la qual es va produir el passat 7 d'abril.
 
Sobre aquest incident d'abril, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) "no va proporcionar" al públic general cap informació addicional "malgrat la gravetat del succés", ha criticat Greenpeace. Segons la informació que té l'organització, després d'aquest succés d'abril la central va haver de ser parada per a substituir o reparar la vàlvula avariada.
 
Després del "succés similar" ocorregut anit, el CSN "hauria de donar explicacions molt detallades sobre per què ha fallat altra, o potser la mateixa, vàlvula de seguretat i el perquè d'aquesta repetició de fallades en components tan importants per a la seguretat de la central com són les vàlvules d'alleugeriment del circuit primari", afegix.  
 
Pel que fa al darrer accident, el passat 6 de juliol, Toni Cucarella escrivia al seu bloc "Fa poc Ascó, ara Cofrents. A la central nuclear de la Vall d’Aiora s’ha detectat una fuga de material radioactiu. Ho ha denunciat Greenpeace, i després, a misses dites, ho ha confirnat el Consejo de Seguridad Nuclear espanyol."
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 

Es detecta una greu fuita radioactiva a la central nuclear d'Ascó I Llibertat.cat

Demanen la paralització de Vandellòs II davant el greu accident del cap de setmana. Llibertat.cat

 
 
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid