Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Plataforma Iniciativa Animalista denuncia les festes basades en els bous al carrer

Als darrers dies tres persones han mort al País Valencià víctimes de les festes populars dels bous al carrer, bou embolats...
La Plataforma Iniciativa Animalista (PIA)  dóna el còndol als familiars i amics d’aquestes persones que han faltat. Però més enllà de la responsabilitat dels assistents a aquest actes, també volen fer palesa la responsabilitat d’aquestes morts evitables als Ajuntaments de tots els colors i a les Diputacions, que cada any es gasten molts dels nostres diners públics en unes “festes” que sols interessen a quatre.

17/06/2008 11:10 Política
I això que les anomenen “populars” , que posen en perill la vida de les persones i dels animals no humans, com ve demostrant-se any rere any, que fomenten la violència, la incultura, l’alcoholisme i el barbarisme.
 
Per a la PIA, "a les altures del segle XXI en el que ens trobem, allò que esperem els ciutadans i les ciutadanes de la gent que gestiona els nostres diners i les nostres vides es que facen festes més culturals i educatives, actes que fomenten la tolerància i el respecte pels demés també quant és tracte d’animals no humans. Que els nostres diners no es gasten en torturar públicament animals amb sentiments i capacitat de patir. Que s’invertisca en un futur en el que la tolerància i el respecte cap a tots els essers vius siguen més ben vistos que la violència cap als animals, cap a les dones, cap als inmigrants... Un futur en el qual una obra de teatre o una peça musical siga més ben vista pels joves que tirar-li botelles i pots de llauna a un animal innocent que no ha decidit acudir a ser acribillat".
 
I és que, segons la PIA, "alguns ajuntaments fins i tot paguen molts diners quan els bous son famosos com “Raton”, un bou que ha ferit i matat a molta gent. Fins on pot arribar el poc trellat d’aquestos governants?. Ara l’ajuntament de Bètera estudia prohibir els bous al carrer pel perill que suposen, mentre l’ajuntament de Paterna estudia precisament el contrari: posar-los de nou en marxa després dels anys que fa que no es celebren i els morts que segurament han estalviat.
 
Per saber-ne més:
Neix la plataforma "Iniciativa Animalista". Per Encarna Canet, presidenta de la plataforma Iniciativa Animalista. Llibertat.cat
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid