Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Capvespre emotiu a Burjassot en homenatge a Guillem Agulló

Amb puntualitat i una molt bona organització de Maulets, va començar la manifestació per reclamar justícia en el 15 aniversari de l'assassinat de Guillem Agulló, el jove de Burjassot militant de Maulets. Mes de 2000 joves arribats de les diferents comarques d'arreu de la nació retreren homenatge pòstum al jove assessorat. Hi eren presents delegacions d'arreu de les comarques: La Costera, L'Horta, El Maestrat, La Ribera, La Valldigna - Safor ... així com gent vinguda de les Illes i del Principat. (Fotografies-videos)  

 

15/04/2008 00:12 Política

A mitja manifestació un cor de dolçaines vingudes d'arreu del país feia sonar la primera muixaranga en honor al jove assassinat.

Entre els presents cares conegudísimes de l'escenari valencià, tots els membres d'Obrint Pas, la Gossa Sorda i altres grups de l'escena catalana, els cantautors Feliu Ventura i Pau Alabajos, Titot, intel·lectuals i escriptors i la destacada absència dels líders dels partits d'esquerra representats a les Corts Valencianes, així com d' ERPV.

Acabada la manifestació un emotiu acte d'homenatge a la plaça del poble denunciava la impunitat dels fets rememorats. No hi va faltar de res: castells, correfoc, muixarangues, albades, castell de focs i un emotiu manifest llegit emocionadament per Empar Salvador, representat del Fòrum Valencià per la memòria històrica. (text del manifest / vídeo )

Ja a l'auditori municipal els artistes ocuparen la tribuna musical amb forts parlaments de denuncia on es reclamava justícia i memòria històrica. El primer en actuar abans del macroconcert va estar el cantautor socarrat Feliu Ventura, amb un concert intimista i emocionat. Ja a la nit els pegolins de La Gossa Sorda, denunciaven durament el doble joc dels socialistes que mentres reclamen memòria històrica pels socialistes a la Guerra Civil, ometen i obliden fets com els que avui es remememoren, i van dedicar una cançò del seu nou disc “Saó” a tres ciutadans de Pego, morts al camp d'extermini de Mathaussen. El fi de la festa en honor a Guillem el van posar els no menys compromesos membres d'Obrint Pas, amb una memorable actuació que va fer botar i ballar a tots els assistents, on els parlaments de Xavier Sarrià, van omplir de llàgrimes a més d'un dels allí presents. A dos quarts de dues, els assistents abandonaven el recinte, amb ordre i puntualitat, sense necessitat d'intervenció de l'ampli servei d'ordre desplegat des de l'organització, una nit memorable, que quedarà per sempre en les nostres retines.

Llibertat.cat, us ofereix un ampli reportatge fotogràfic elaborat pels companys de Valldigna Digital, que inclou imatges de vídeo dels moments més entranyables de l'homenatge a la plaça del poble del Guillem 

Albaes en honor a Guillem

Fotografies 

Per saber-ne més:
Burjassot, crònica d'un homenatge. Del Sud, al ritme dels Obrint Pas 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Alhora i la CUP
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid