Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Lleida en contra del transvasament del Segre i anuncia mobilitzacions

La Plataforma en Defensa de l'Ebre rebutja la negociació
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Lleida, a través d'un comunicat, ha expressat la seva més rotunda oposició al projecte  de la conselleria  de Medi Ambient i dels seu responsable, Francesc Baltassar, de transvasar aigua de la conca del riu Segre a l'àrea metropolitana de Barcelona. D'altra banda, La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ja té decidit no seure a negociar amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) els diferents projectes que la Generalitat té previstos. 

30/03/2008 04:35 Territori
La CUP de Lleida enten que es tracta d'una mesura, la de tranvassar aigües entre diferents conques, que no solventa el problema mediambiental de la sequera i que en crea de nous, tan ecològics com territorials, enfrontant territoris entre si en lluites en defensa dels seus recursos hídrics.
 
Així mateix, la Candidatura d'Unitat Popular, organització que ha participat activament en les lluites anteriors antitransvasaments que han existit al país, mostra la seva profunda decepció amb aquells partits i persones, com IC-Verds, que formen part del govern de la Generalitat, i amb els qual en el passat hem compartit la pancarta en defensa de l'Ebre, i que arribats al govern han oblidat  allò que pregonaven, com la nova cultura de l'aigua, per acabar impulsant projectes contraris a tota lògica i a qualsevol principi ètic de l'ecologisme.

En els propers dies la Candidatura d'Unitat Popular farà pública de forma més extensa la seva oposició al projecte i anunciarà les primeres mobilitzacions, així com els actes de sensibilització i de denuncia que estem preparant a la ciutat de Lleida i comarques per als propers dies, entre ells la visita del portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, en Manolo Tomàs.
 
La Plataforma en Defensa de l'Ebre rebutja la negociació
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ja té decidit no seure a negociar amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) els diferents projectes que la Generalitat té previstos per garantir l'abastiment a l'àrea metropolitana de Barcelona. El portaveu del moviment social, Manolo Tomàs, va assenyalar a Punt Diari,  que no tindria "cap sentit" acceptar una negociació amb el govern, ara que l'executiu català ja ha decidit, "sense tenir en compte l'opinió de la gent de l'Ebre", fer un transvasament del Segre i altres mesures, com ara aprofitar l'aigua dels pous de Tarragona i Reus, o bé estudiar la interconnexió de xarxes. "Nosaltres no hem volgut contactar amb el govern i pensem que no hem de fer-ho", va dir Tomàs, que va advertir que la posició de la PDE sobre els transvasaments «no canviarà». En aquest sentit, la primera acció serà avui dissabte al mercat de Tortosa, ja que la PDE tornarà a instal·lar-hi una taula per informar els ciutadans sobre les intencions de la Generalitat.
 

D'altra banda, els postulats de la PDE van rebre ahir el suport de l'associació Els Verds Esquerra Ecologista, que també va afirmar que cal "aturar la segona onada transvasista". De la mateixa manera, la Federació d'Ecologistes de Catalunya també va emetre un comunicat en què rebutja «frontalment» els transvasaments previstos.

Per saber-ne més:
"No s'està gestionant la sequera amb honestedat: transvasaments i desenvolupament de nous regadius". Llibertat.cat

El tripartit projecta transvasaments desmuntables mentre subvenciona la neu artificial. Llibertat.cat

Denuncien el transvasament encobert de la venda d'aigua de Tarragona a Barcelona. Llibertat.cat


Torna el PHN? Llibertat.cat

Les plataformes ebrenques convoquen una manifestació dissabte contra les agressions al territori Llibertat.cat

Més d'un miler de persones es manifesten a Tortosa en defensa del territori Llibertat.cat

 

 
 
 

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid