Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de 250 personalitats denuncien la criminalització del moviment dels indignats

Més de 250 noms del món universitari, artístic i cultural han presentat aquest dissabte un manifest en què denuncien la criminalització del moviment dels indignats. A més, han obert un bloc titulat "Dignitat".

 

Amb la finalitat de condemnar públicament “la criminalització mediàtica i política” del moviment dels indignats, un resposta col·lectiva que ha “assenyalat els principals problemes del país”, s’ha presentat avui un manifest recolzat per més de 250 persones rellevants del món acadèmic, cultural i artístic de Catalunya [manifest i adhesions].

18/06/2011 15:02 Drets i Llibertats

Amb un dia, el document ja ha estat signat per noms tant rellevants com Vicenç Navarro, Paco Ibañez, Carme Sansa, Xavier Muntanyà, Mirem Etzerreta, Jordi Borja, Xavier Domènech, Josep Fontana, Paco Fernández Buey, Susana Narotzki i Joan Subirats.

jordi_borjaEl document, titulat “Contra la persecució i criminalització de la democràcia. En suport a la dignitat de la indignació” ha estat presentat avui per l’urbanista Jordi Borja, l’activista Gabriela Serra i l’historiador Xavier Domènch. Aquest darrer ha destacat que “són ells que amb la presentació de la Llei de pressupostos i l’avantprojecte de Llei Òmnibus, que no estaven presents en els programes electorals i contràries a tot consens social, els que han traspassat les línies vermelles”.

Domènech també ha etzibat que “un sonseller d’Interior que ha afirmat recentment que la seva actuació aniria més enllà de la llei i que s’ha mostrat públicament amb un bat de beisbol, sembla desconèixer els principis de l’Estat de Dret”.

Per la seva banda, Borja ha destacat que “la classe política actual es mou amb la por i la incapacitat d’afrontar el conflicte social” assenyalant que segurament l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol “no hagués entrat mai amb helicòpter al Parlament”.

Finalment, l’activista Gabriela Serra ha assenyalat que el moviment ens ha sorprès a totes i tots, i que encara està en els seu inicis: “cap moviment quan neix se sap cap on anirà, però és una resposta col·lectiva de desobediència civil d’agregació, cada vegada hi ha més places de barri i de pobles que s’estan unint”. A partir d’aquest moment les adhesions al manifest estan obertes a tota la ciutadania. Us adjuntem manifest.

{vimeo}25360980{/vimeo}

 

Per saber-ne més:

La CAJEI i Endavant celebren la protesta del Parlament i en condemnen la criminalització 

19-J, clam internacional contra les retallades socials

Puig constata l'existència de fitxers policials il·legals

Oliveres: "25 o 30 persones no poden desprestigiar un moviment que n'ha mobilitzat 30.000"

Puig anuncia que investigarà Arcadi Oliveres per calúmnies als Mossos

15-J: Difamació mediàticopolicial i victimisme polític

Els polítics senten l'alè del malestar popular al clatell  

Els indignats acampen al Parlament    

Aturem les retallades  

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid