Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Sant Cugat en contra de les retallades en Sanitat que afecten a la població

Dissabte passat, coincidint amb la constitució del nou govern municipal, els treballadors i treballadores de la sanitat pública de Sant Cugat (sanitat gestionada per l’empresa privada Mútua de Terrassa), es van concentrar a les portes de l’Ajuntament, juntament amb la plataforma d’indignats, per donar a conèixerla situació en la que es troben i en la que de retruc ens troben els santcugatencs i arran de les retallades anunciades.
 
És per aquest motiu que la CUP de Sant Cugat del Vallès vol manifestar el seu suport al col·lectiu afectat i expressar la seva voluntat de treballar per fer recular a la Generalitat com a la Mútua de Terrassa, en les seves propostes més recents, perquè la salut no ha de ser un negoci.

14/06/2011 22:47 Drets i Llibertats

 Comunicat:

El passat dissabte, alhora que es constituïa el nou govern municipal, els treballadors i treballadores de la sanitat pública deSant Cugat (sanitat gestionada per l’empresa privada Mútua deTerrassa), es van concentrar a les portes de l’Ajuntament (juntament amb la plataforma d’indignats), per donar a conèixerla situació en la que es troben i en la que de retruc ens trobem els santcugatencs i santcugatenques, arran de les retallades anunciades.

Estem convençuts que retallar la sanitat, com l’educació, no és elmillor per preservar el benestar de la ciutadania, per tant considerem oportú i necessària la mobilització ciutadana peraturar aquestes retallades i mesures anunciades, que no només faran augmentar el deteriorament de la sanitat pública, sinó que provocaran més desigualtats socials i a mig termini augmentaran, encara més, la diferència d’esperança de vida delsmés rics amb els més pobres.

Ho hem dit força vegades, la realitat del sistema és pervers.Mútua de Terrassa va tancar els comptes del 2008 amb unsbeneficis de 1.800.000€, i durant anys es va permetre de fer inversions en terrenys i immobles de Terrassa. Per tant, les coses els van anar força bé durant anys. Ara bé, els seus treballadors itreballadores no es van veure mai recompensats per aquests moments de bonança, és a dir el benefici només per a l’empresa.

En canvi ara que són èpoques magres el dèficit el volen socialitzar amb tot el seu equip humà. Entre d’altres, es proposano renovar cap contracte temporal i s’amenaça amb un ERO.Volem manifestar el nostre suport al col·lectiu afectat i expressar la nostra voluntat de treballar per fer recular a la Generalitat com a la Mútua de Terrassa, en les seves propostes més recents,perquè la salut no ha de ser un negoci.

Per altra banda, cal recordar que entre les mesuresproposades, està previst el tancament del CAP de Valldoreixdurant el mes d’agost (“tancat per vacances?”), fet que anirà en perjudici dels valldoreixencs i valldoreixenques que tinguinmenys recursos, ja que hauran de fer més desplaçaments i ambmés costos.

Tot i que sabem que aquesta no és competència de l’EMD, desde la comissió de Valldoreix de la CUP, demanem al recentment proclamat President, el Sr. Puig, que apel·lant al seu poder morali representatiu dels valldoreixencs i valldoreixenques, es manifesti en aquest sentit i faci oposició frontal al tancament del CAP.

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid