Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Banyoles torna a entrar a l'Ajuntament amb 2 regidors

cupbanyolesr1Entrada directa de la CUP a l’Ajuntament de Banyoles. Eren les seves primeres eleccions després d’una dècada i havien anunciat que es presentaven pocs mesos abans de les eleccions.
 
Malgrat tot, la feina feta a contrarellotge per donar a conèixer el projecte, el fet d’incorporar persones a la llista que porten anys treballant per Banyoles i el fet de tenir el programa electoral més complet del total de partits que es presentaven a la ciutat ha situat la CUP directament com a tercera força a l’Ajuntament, després de CiU -que aconsegueix majoria absoluta- i Junts per Banyoles, la formació d’ERC, que baixa dos regidors.

23/05/2011 04:52 Política
ICV-IdB i el PSC es queden amb un regidor. Sandra Pazos i Ferriol Masó, els dos regidors de la CUP, es mostraven ahir satisfets pels resultats i asseguraven amb l’entrada de la CUP 708 veïns -el total de vots que han obtingut- entren a l’Ajuntament. Han faltat pocs vots pel tercer regidor.

“708 gràcies a les 708 veus que avui han entrat a l’Ajuntament”, proclamava ahir la regidora de la CUP, Sandra Pazos, que es mostrava molt contenta pels resultats obtinguts per la formació, que entra a l’Ajuntament amb dos regidors i a pocs vots del tercer. “Amb aquests dos regidors la veu dels veïns entra a l’Ajuntament. Nosaltres treballarem per ells, treballarem per Banyoles, per aconseguir una ciutat més transparent, viva i dinàmica”. Pazos però ha lamentat la majoria absoluta de CiU, “que li dóna carta blanca per aplicar la seva política de retallada de drets socials”. Amb tot, ha avisat que “lluitarem com hem fet sempre des del carrer, i ara des de l’Ajuntament, per aconseguir una ciutat que tingui en el teixit associatiu la seva prioritat; per una ciutat que sigui sensible a la cultura, a la justícia social i als drets nacionals d’aquest país”.

De la seva banda, el segon regidor de la CUP, Ferriol Masó, s’ha compromès a “treballar incansablement per traslladar la veu de les 708 persones que ens han fet confiança a l’Ajuntament”. “Nosaltres no seríem res sense la veu del carrer i farem el que estigui a les nostres mans perquè aquesta gent entri a l’Ajuntament i l’Ajuntament surti al carrer”, ha manifestat, insistint en el fet que el consistori s’ha d’obrir més a la ciutadania i recalcant la importància de la democràcia participativa, “que ha de ser present en tots els àmbits de la vida política, ha de ser una forma de treballar”.

Les prioritats de la CUP seran la defensa del territori -blindant el Front d’Estany i l’Estany de Banyoles, així com els horts, de possibles agressions-, el suport a tots les entitats i el foment de la cultura popular -garantint que les entitats sigui autònomes i cobrint les seves mancances obrint els equipaments de la ciutat-, la lluita per aconseguir un Ajuntament transparent-elaborant uns pressupostos participatius i supervisant que tota decisió sigui consultada a la ciutadania- i la promoció de Banyoles com a ciutat educadora, entre altres, com el foment d’un turisme verd i familiar, un esport popular i no espanyolitzador, una cultura arrelada al territori i sensible amb les tradicions populars, uns mitjans de comunicació potents, plurals i independents, etc. Totes aquestes propostes són el que, segons la CUP, han possibilitat que 708 veïns de Banyoles els fessin confiança. En aquest sentit, Pazos ha reivindicat que “hem treballat a contrarellotge per elaborar un programa electoral el més complet possible, obert a la participació de la gent i consultat amb entitats i experts en cada matèria”. Pazos ha afirmat que dels partits banyolins que han presentat programa  “la CUP és el que presenta un programa més elaborat, elaborat a consciència amb l’assessorament de tècnics en cada matèria i radicalment obert i participatiu”.

La CUP irromp a molts municipis i es consolida com l'alternativa

La veu de la Unitat Popular: entrevistes als alcaldables de la CUP

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid