Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Banyoles critica "la degradació progressiva del Front d'Estany"

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) treballarà per recuperar el Front d'Estany, "un sector que ha anat patint una progressiva degradació fruit de l'abandonament per part dels diferents equips de govern".

Anna Jiménez, una de les responsables de territori i urbanisme de la CUP i número 5 de la formació, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que la CUP treballarà per "recuperar aquest espai i no únicament pels turistes sinó per tots els habitants de Banyoles".

10/05/2011 17:57 Política

"És un sector que es mereix molta més atenció i respecte", ha dit, ja que "tenim la sort de tenir un paratge natural de gran valor ecològic, històric, social i paisatgístic". En aquest sentit, ha avançat que la CUP apostarà per la rehabilitació dels edificis degradats i la peatonalització de tot el Front d'Estany, així com per la defensa de paratges com la Draga i la caseta de fusta.

La CUP veu la redacció del nou POUM "una oportunitat per reflexionar sobre el model de ciutat que volem". En aquest sentit, considera que és moment de repensar els usos actuals de cada sector i "treballar per aconseguir una ciutat més verda, compacta i diversa, una ciutat més sostenible i pensada per ser viscuda". Segons ha remarcat Jiménez, "per nosaltres és imprescindible que qualsevol actuació que es vulgui impulsar des de l'Ajuntment a nivell urbanístic es faci en el marc de la redacció del nou POUM i incorpori un procés de participació pública real".

Crítiques a la modificació d'usos del "Cisne"

Ho ha explicat Jiménez aquest dilluns a la tarda en una roda de premsa que ha realitzat a davant del "Cisne", una zona que precisament durant les últimes setmanes ha estat al centre de la polèmica per la reconversió dels usos. Jiménez ha subratllat que la parcella afectada és de gran valor estratègic ja que es troba en el principal punt d'arribada a l'Estany per la banda de Banyoles i molt propera a l'oficina de turisme. En aquest sentit, de les moltes actuacions que podrien realitzar-se en aquest sector per tal de dignificar-lo i, alhora, dinamitzar-lo, ha dit, l'Ajuntament ha decidit "a favor del promotor privat per tal que pugui construir set xalets més, amb l'excusa que el seu actual ús no és viable econòmicament". "I això quan tenim, ben a prop, bars i restaurants que funcionen a ple rendiment", ha reblat.

La CUP ha entrat tres instàncies a l'Ajuntament per intentar aturar aquesta modificació perquè considera que qualsevol actuació hauria de beneficiar a tots els ciutadans i i hauria de ser fruit d'un procés participatiu.

Una degradació progressiva

Jiménez ha denunciat "la progressiva degradació fruit de l'abandonament" que ha patit el Front d'Estany per part dels diferents equips de govern. "Tenim la sort de tenir un paratge natural de gran valor ecològic, històric, social i paisatgístic", ha dit la independentista, que ha destacat que la CUP defensarà la recuperació d'aquest espai en benefici de tots els habitants de Banyoles. "I això passa per peatonalizar tot el front d'estany i posar les eines necessàries per la rehabilitació dels edificis degradats", ha remarcat en una actuació que es basaria en la millora de la transició cap a l'espai natural amb la rehabilitació dels edificis degradats i la peatonalització de la zona dels carrers Lluís Marià Vidal i Passeig Darder. Així mateix, ha anunciat també que la CUP defensarà paratges com la Draga i la caseta de fusta com a espais verds, lliures d'estructures fixes, que permeten la lliure interpretació de l'espai "ja que han demostrat tenir, a banda dels evidents valors ambientals, un gran valor social, d'integració i cohesió, que caldria potenciar".

Per saber-ne més:

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M

Totes les notícies sobre la CUP 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid