Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ETA anuncia que està disposada a una verificació internacional general i permanent

L'organització armada basca ETA s'ha mostrat disposada a una verificació internacional, no formal, que pugui verificar el seu alto el foc general i permanent per, d'aquesta manera, poder superar el veto dels estats francesos i espanyol. Ho va fer públic aquest diumenge en un comunicat enviat als diaris Berria i Gara.

ETA considera molt significatiu el fet que els executius de Madrid i París hagin rebutjat de pla l'oferta que va fer al gener. "No volen que la comunitat internacional verifiqui l'alto el foc general i permanent d'ETA. No ho volen perquè, tot i la hipocresia i la intoxicació, quedaria acreditat, també en el pla internacional, que l'única violència existent avui a Euskal Herria és la que generen els propis estats".

28/03/2011 20:08 Internacional
"A Euskal Herria, la violència adopta els noms de conculcació de drets, il.legalització, assetjament, detenció i tortura", assegura l'organització socialista i armada basca, que incideix en la paradoxa que suposa que els que diuen que la societat basca és major d'edat per resoldre els seus conflictes -com van defensar responsables polítics i institucionals del PSOE i del PP quan es va presentar el Grup Internacional de Contacte-"neguin que aquesta mateixa societat prengui la paraula per decidir el seu futur".

El comunicat, que aprofundeix en el que s'ha manifestat fa dos mesos i mig, conclou expressant que "el compromís d'ETA per alimentar i portar a bon port la resolució democràtica" del conflicte, amb la mira posada en la consecució de "la llibertat i la pau per Euskal Herria".

Darrere d'aquest objectiu, fa una crida a les forces polítiques, socials i sindicals basques, i en conjunt a tota la ciutadania, perquè "uneixin forces, adoptin compromisos i donin nous passos per la llibertat i contra la repressió".

L'organització armada considera que, cada dia que passa, és més evident que en l'escenari polític basc ha dos blocs ben diferenciats. El primer, format per "aquells que volem obrir un escenari de llibertat", i el segon, constituït per "els que pretenen mantenir la imposició i el bloqueig". "I una de les característiques principals del moment-prossegueix-és la confrontació entre els qui volem desenvolupar el procés democràtic amb vista a una solució definitiva del conflicte i aquells que pretenen tancar la oportunitat oberta", manifesta.

Per ETA, cada vegada són més els ciutadans que s'estan organitzant en aquest primer bloc: "Hem començat a superar la pretensió d'aquells que desitjaven veure les forces en pro del canvi polític i social dispersades, debilitades i aïllades". Però adverteix que encara queda un llarg camí per recórrer, "que estarà ple d'obstacles, de manera que advoca per seguir sumant esforços fins que «puguem enderrocar el mur que Espanya i França han aixecat per segrestar la paraula dels ciutadans bascos".

Pel que fa als governs espanyol i francès, s'observa una actitud irresponsable "perquè no és compatible que en certs àmbits s'expressi una suposada voluntat per a la solució i, d'altra, es mantingui l'estratègia repressiva. Irresponsable, perquè tenen per objectiu arruïnar la il.lusió generada".

De fet, ETA creu que "la injusta actitud" dels executius ha provocat que hagin aflorat "dubtes" fins i tot entre les files de les formacions que es posicionen pel manteniment de l'actual estatus. A ells es dirigeix també per instar-los a actuar amb "la responsabilitat i el coratge que requereix aquest històric moment".

Per saber-ne més:

L'Estat respon l'alto el foc d'ETA amb propaganda de guerra

L'esquerra abertzale estrena una pàgina web en anglès per impulsar el procés de pau

L'esquerra abertzale afirma que l'alto el foc d'ETA obre una nova era política

ETA anuncia un alto el foc permanent

Desenes de milers de persones mostren la seva solidaritat als presoners polítics bascos a Bilbo 

Avui, clam a Bilbo pels drets dels presos bascos 

ETA recorda que la mort del policia francès va ser induïda 

Localitzat el cos de l'independentista basc Jon Anza en un dipòsit de cadàvers a Tolosa 

 
 
 
 
 
 
 

 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid