Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Demostrada l’existència de fitxers il·legals en mans dels Mossos d’Esquadra en el judici a Jona

"I com és que el coneixien de la seva militància independentista? Resposta encara més clara: la feina del seu grup policial es basa en el seguiment de moviments socials i veïnals reivindicatius com l’Assemblea de Joves".
 

Més de 200 persones han donat suport als encausats pels fets del Forat de la Vergona a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. En el judici el Mossos han adm÷es que no van veure en Jona i que el tenien fitxat per la seva adscripció política.

01/03/2011 23:13 Drets i Llibertats
La jutgessa ha qualificat de “taques” les imatges  presentades on resultava impossible fer un reconeixement de ningú. Per la seva banda, Jona ha reconegut la seva assistència al manifestació però ha remarcat que no va participar en els aldarulls posteriors. Tot i així, l'Ajuntament ha mantingut l'acusació. 
 
Fins a vuit mossos d’esquadra han reconegut no haver identificat en Jona a la manifestació i fins i tot, han assegurat haver-ne conegut l’existència a partir de les imatges de televisió. No podien assegurar que en Jona formés part del grup d’activistes que van llençar coets contra la façana del MACBA sinó que en veure les imatges a la televisó van arribar a la conclusió que en Jona havia participat a la manifestació, fet que ell reivindica, i que per tant van procedir a detenir-lo.
 
"I com coneixien en Jona, si mai havia estat detingut ni identificat? Resposta clara del sergent de la Brigada d’Informació dels Mossos, parapetat darrera una mampara per no ser reconegut: coneixien de molt abans en Jona, per la seva militància independentista en l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord, col·lectiu que forma part de la CAJEI. I com és que el coneixien de la seva militància independentista? Resposta encara més clara: la feina del seu grup policial es basa en el seguiment de moviments socials i veïnals reivindicatius com l’Assemblea de Joves", remarca Alerta Solidària al seu web
 
Davant les portes dels jutjats, portaveus del Grup de Suport al Jona han volgut remarcar que aquesta pràctica recorda a temps del franquisme i demostra tant l’existència de fitxers polítics com la intenció d’alguns agents dels Mossos de perseguir i condemnar el Jona per la seva ideologia i activitat política.
 
Els Mossos d’Esquadra, Ajuntament i fiscalia basen la pressumpta col·laboració del Jona amb un grup que va llençar els dos coets en les imatges captades a la televisió. Preguntats per la defensa, els mossos han reconegut que dificilment s’hi pot reconéixer ningú en aquelles imatges. La jutgessa, amb un to entre irònic i emprenyada, ha tancat la polèmica: “on vostè diu que hi veu persones, jo només hi veig taques”.
 
Ara bé, l a fiscalia ha mantingut la petició. I el mateix  ha fet  la representant de l’Ajuntament de Barcelona: 8 anys de presó, per atemptat, desordres públics i manifestació il·lícita. Les defenses han criticat l’ús de fitxers polítics, que no hi hagi més proves que les declaracions contradictòries i un vídeo gens clar, per això han exigit l’absolució dels encausats.
 
Recordem que aquest judici arriba després de quasi cinc anys d'espera i d'ininterrompuda campanya de solidaritat.
 
jonasortint

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid