Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La pressió popular frustra un intent de desnonament per tercer cop

Més de 60 persones han aturat aquest dimarts un nou intent de desnonament de la família Pérez-Santiago del barri del Verdum, el tercer que pateixen. Els manifestants han respost la crida de l'Associació 500x20 i l'Oficina de Drets Socials de Nou Barris (ODS), que comptaven amb el suport d'una llarga llista de persones, veïns del barri i entitats.

Tres furgonetes dels Mossos d'Esquadra, els serveis socials, membres dels Jutjats i el procurador de l'Institut Català del Sòl (Incasol) han desistit a l'execució immobiliària davant de la forta oposició popular.

01/03/2011 20:42 Drets i Llibertats

És la tercera vegada que la família Verdum s'enfronta a quedar-se sense sostre i a perdre la custòdia dels tres fills. L'Associació 500x20 i l'ODS -que asseguren que la familia mai s'ha negat a pagar un lloguer assequible a la seva economia- assessoren la família i demanen una negociació amb l'Administració per tal d'impedir una nova tragèdia familiar al carrer Marín de Nou Barris. Gabriel Pérez i rosa Santiago van decidir anar a viure a aquest habitatge després d'esgotar totes les vies per reclamar un lloguer assequible.

En aquest sentit, demanen que Incasol aturi el desnonament fins la negociació de la Síndica al març i exigeixen un pis d'emergència per a la família i moltes altres que al barri pateixen una situació límit. Al seu torn, demana que s'aturin els desnonaments de les famílies sense recursos. L'advocat de l'ODS de 9Barris ha presentat un nou recurs per silenci de l'Administració a les demandes de la Síndica Assumpció Vila i la negació al dret a l'habitatge.

Demanen explicacions a l'Incasol

Després d'aturar el desnonament, un grup de persones s'ha dirigit a les oficines de l'Incasol per exigir una solució definitiva en aquest problema, que passa per pisos d'emergència. Han entrat a l'edifici, situat al carrer Còrsega de Barcelona, i després de reunir-se amb representants de l'empresa pública han abandonat el lloc perquè des de l'Incasol, propietària de l'edifici de la família Pérez-Santiago.

Per saber-ne més:

La lluita contra els desnonaments

Aturat el desnonament de la família de Nou Barris a Barcelona 

La pressió de la Plataforma Afectats per la Hipoteca aconsegueix una segona victòria 

Un veí de l'Hospitalet de Llobregat se suïcida abans de ser desnonat per ADIGSA 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid