Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La 42a Renovació de la Flama de la llengua catalana esdevé un clam contra el tancament de TV3

'No deixem que apaguin la flama de la llengua. Volem TV3 al País Valencià' ha estat el lema de la concentració

Avui, centenars de persones han protestat contra el tancament de TV3 al País Valencià al monestir de Montserrat coincidint amb la 42 edició de la Renovació de la Flama de la Llengua. Una flama que crema perpètuament a Montserrat i és renovada cada any el mes de febrer. Un grup excursionista és l'encarregada de la renovació, enguany ha estat el Centre Excursionista de Terrassa.

21/02/2011 00:42 Cultura
A principis de I'any 1968, quatre entitats :l’associació Excursionista  d’etnografia i Folklore, El centre excursionista Àliga ,la unió excursionista de Catalunya i el Club Excursionista de Gràcia, van unir la seva veu per proposar als assistents a I'assemblea de la federació Catalana de muntanya d’aleshores, retre un homenatge a Pompeu Fabra amb motiu del centenari de la seva naixença.
 
La proposta fou assumida per la totalitat del nostre excursionisme i , el mes d’octubre d’aquell mateix any se'n celebraren els actes.

S’encarregà a I'escultor Rafael Solanic una Llàntia per a Montserrat que mantingués  perpètuament el foc encés el 12 d’octubre a la tomba del mestre a Prada de conflent: LA FLAMA DE LA LLENGUA.

La flama fou portada per camins de muntanya fins al monestir de Montserrat, i fou amb aquesta que s’encengué la Llàntia votiva que va quedar instal·lada a L’atri de L’església i que du la següent llegenda: Flama de la llengua catalana, encesa per la fe, portada per L’esforç.
 
L’excursionisme, d’una manera continuada durant quaranta-dos anys, ha sabut mantenir L’esperit d'aquesta flama renovant-ne cada any la vigència.
 

 
Per saber-ne més:
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid