Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitzacions al País Valencià a favor de TV3

Centenars de persones han omplert aquest dissabte la Plaça Santa Clara de Castelló per protestar contra el tancament de TV3 al País Valencià. Segons Vilaweb Castelló, més de 1.500 persones han cridat consignes a favor de la llibertat d'expressió amb banderes i pancartes. 

I a València, convocades a través dels mòbils, les xarxes socials, i el boca-orella, al voltant de 300 persones es van concentrar ahir a les portes del Palau de la Generalitat Valenciana.

19/02/2011 16:40 Comunicació

 

La convocatòria començà a moure's a les cinc de la vesprada amb un missatge que deia "Cap agressió sense resposta. La Generalitat valenciana ha tallat les emissions de TV3. Ja n'hi ha prou de feixisme! Prou d'atacs a la nostra llengua, el català!". Cap a les vuit, desenes de persones es van congregar a les portes del Palau de la Generalitat.

Acompanyat de les dolçaines de la Colla Estrella Roja de Benimaclet, els concentrats es van aplegar al voltant d'una pancarta on es podia llegir "Per la llibertat d'expressió, pel català. #sense senyal#Volem TV3". 

Josep Villarroya, militant d'Endavant OSAN i un dels impulsors de la convocatòria, va explicar que al llarg dels seus 28 anys d'emissions, TV3 al País Valencià ha rebut constants atacs tant perpart del PSOE com del PP. Villarroya va assenyalar que des de fa dècades els partits espanyolistes carreguen, d'una manera més o menys virulenta, contra la unitat de la llengua i contra la seua presència als mitjans de comunicació. Per al portaveu, el cim d'aquests atacs ha sigut "l'absurd tancament de TV3 al País Valencià que demostra que l'estat espanyol no és en l'actualitat sinó una monarquia bananera".

Pedreguer

A Pedreguer un centenar de persones es va concentrar a les portes de l'Ajuntament amb lemes com “Per la llibertat d'informació”, “Pel català” i “Volem TV3” per exigir la llibertat de poder veure TV3. A més, es va llegir un comunicat per part del Casal Jaume I on es feia referència a l'atac a la llibertat d'expressió i a la llengua que suposa aquest tancament. En altre comunicat, l'Esquerra Independentista esmentava també la responsabilitat no només del govern valencià del PP, sinó també del govern espanyol del PSOE, i apuntaven a la independència com a única solució a aquests atacs.

 

Dilluns és prevista una concentració a València a les 19.30 a la Plaça de la Verge.

 

tv3pedreguer4

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid