Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilització i solidaritat contra el desnonament d'una família a Vic

 Aquest matí un nombrós grup de persones s'ha mobilitzat contra el desnonament d'una família. La Plataforma per el Dret a l'Habitatge d'Osona i la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) ha convocat una protesta davant de l’immoble. L’acció ha concentrat unes 60 persones, que han mostrat la seva solidaritat amb els afectats. 

Osona.com i Nació Digital han informat dels incidents que ha provocat la policia quan executava l'ordre judicial. El jutjat de Vic havia ordenat el desnonament d'una família del seu habitatge, a petició del Banc Santander, que el reclama en execució de la seva hipoteca. A l'habitatge, al passegi Pep Ventura número 8 de Vic, hi vivia l'Ernest i la seva família, que malvivien amb pocs recursos econòmics. FOTOS d'Osona.com

09/02/2011 20:25 Drets i Llibertats

La Plataforma per el Dret a l'Habitatge d'Osona i la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) ha convocat una protesta durant aquest matí, al davant de l’immoble. L’acció ha concentrat unes 60 persones i molts mitjans de comunicació, alguns d'àmbit nacional.

Segons el testimoni de les persones que s'hi han solidaritzat i membres de Dret a l'Habitatge d'Osona i la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) “Aquest és un exemple més que dramàtic del que està passant al costat de casa nostra. És la injustícia en majúscules. Us convoquem a protestar per aquesta actuació inhumana, i per donar un cop de mà a la família de l'Ernest i l'Anita. Demanem la condonació del deute (dació en pagament) que s'aturi el desnonament i es garanteixi el dret a l'habitatge mantenint la família al mateix pis en règim de lloguer o sinó garantint el seu reallotjament en un habitatge digne!”.


Durant el matí s'han produït moments de molta tensió. A primera hora, ja amb els carrers tallats, han arribat diverses dotacions de Mossos d’Esquadra i agents judicials, que volien adreçar-se als afectats per entregar l’ordre del jutge. Els manifestants han tapat l’entrada de l’edifici de manera pacífica i no han deixat entrar els agents de la policia autonòmica, que han hagut de marxar.

 Uns minuts més tard han arribat un total de prop de 15 agents, entre mossos i Guàrdia Urbana.Finalment, els mossos han tret arrosegant les persones que tapaven l'entrada i han facilitat que dues agents judicials entressin a l'immoble.

A les 11 i alguns minuts ha arribat al lloc una furgoneta amb antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Els agents han pujat a dalt del pis, on hi havia la família desnonada. Tot seguit, la dona embarassada de la família desnonada ha ha estat traslladada a l'Hospital General de Vic amb una ambulància i els antiavalots han sortit de l'edifici. El pare i el nen han estat conduïts per policies a les dependències judicials.

FONT: www.Osona.com


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid