Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jornada nacional de lluita el 27 de gener i vaga general al Principat

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha convocat una jornada nacional de lluita contra la reforma laboral, la reforma de les pensions i les retallades socials el dia 27 de gener. Finalment, la vaga general es reduirà només al Principat, convocada per la COS, la CGT, la CNT i Solidaritat Obrera.

La jornada nacional de lluita i la vaga general del 27 de gener se sumen a la campanya de mobilitzacions socials que hi ha prevista per aquest mes de gener i que pretén posar fi a les retallades de les pensions i el dret de jubilació que el govern espanyol vol anunciar el 28 de gener. pdf Tríptic sindical pdf Cartell sindical

27-G: Avui, vaga general al Principat

19/01/2011 11:33 Laboral

La convocatòria de vaga pretén recollir el descontentament popular que estan provocant les mesures econòmiques i socials del govern espanyol i oferir una oportunitat al conjunt de la població treballadora, aturada, jubilada i estudiant de mostrar el seu rebuig abans de la seva aprovació.

Al País Valencià i les Illes, jornada de lluita   

27gvaga_sindicatsLa COS ha llençat una crida per organitzar una Jornada Nacional de Lluita pel proper 27 de gener, jornada de lluita que en el cas del Principat agafarà forma de Vaga General. El sindicat pretén així encendre l'espurna que engegui el motor de les mobilitzacions arreu dels Països Catalans, per tal que cada vegada pugui ser més i més gent la que surti al carrer. La CUP i el conjunt d'organitzacions de l'Esquerra Independentista ja han anunciat que secunden les protestes i fan una crida a la població treballadora perquè hi participi.

La COS reitera que "és importantíssim que totes i tots fem un esforç" per tal que la Jornada Nacional de Lluita i Vaga General del 27 de Gener sigui "el més exitosa possible". Amb tot, admet que el fet que no s'hagi pogut convocar vaga al conjunt del país "ens haurà de fer reflexionar de fins a quin punt els i les revolucionàries no hem aconseguit bastir un mínim front unitari a aquests territoris que tinga la suficient envergadura i valentia de convocar una Vaga General al marge dels “sindicats” CCOO i UGT". 

Sense la força de CCOO i UGT 

El sindicat assegura que aquesta convocatòria "és, possiblement, l'acció política més valenta feta a la Comunitat Autònoma de Catalunya en molts anys", que de ben segur, assenyala, crearà polèmica pel fet que els sindicats majoritaris no hagin convocat, que es limiten a negociar per aliar-se amb el capital. "Estan negociant com poder justificar una reforma que el

jpg_cgtpensions

ls ja han ajudat a aprovar", denuncia la COS, al torn que condemna els gairebé 145 milions d'euros que l'estat espanyol ha destinat als sindicats majoritaris entre el setembre i el desembre del 2010.

La COS admet que és "una llàstima" no poder comptar "amb la força d'aquestes dues centrals sindicals", però deixar clar que la culpa és seva per ser "uns traïdors", de manera que "no podem continuar penedint-nos del sindicalisme pactista i pregar per la seua redempció". Malgrat tot, el sindicat espera que les seues bases, conscients de tot el que es juga la nostra classe en aquest moment històric d'atac neoliberal "decidisquen eixir al carrer desafiant les seues cúpules".
 
No obstant, el sindicat veu possibilitats d'èxit, ja que l'èxit d'una vaga es valora també qualitativament. "Quantitativament és evident que sense les dues grans centrals sindicals serà molt difícil que la vaga siga un èxit més enllà de sectors molt puntuals", reconeix, "però i si ho mesurem qualitativament?", es pregunta. I afirma: "Si aconseguim amb aquesta convocatòria crear sinergies de lluita entre les diferents sensibilitats revolucionàries, si aconseguim potenciar o crear nous comitès de vaga que amb el temps i fruit d'un treball sostingut esdevinguen assemblees pels drets socials als barris, si aconseguim portar als nostres llocs de treball la nostra visió del sindicalisme i la lluita, contraposant-la als ulls dels nostres companys de feina al pactisme desmobilitzador dels grocs, si aconseguim treure'ns la por davant els grans reptes que se'ns plantegen com obrers conscients, no haurà estat un èxit?".

Per tant, per la COS, l'objectiu d'aquesta jornada nacional de lluita ha de ser "avançar una mica en la creació d'aquell contrapoder que és bàsic en la construcció de la Unitat obrera i popular".
 
 
Cròniques de les protestes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Convocatòries de lluita 

Dijous 20 de gener:

Girona (el Gironès): Concentració unitària a les 20h al Pont de Pedra

Lleida (el Segrià): Manifestació a les 19h, davant la Paeria.

Gràcia (el Barcelonès): Xerrada sobre el futur de les pensions, a les 19.30h a l'Espai Jove la Fontana.


Divendres 21 de gener:


xativaEl Clot (el Barcelonès): Cercavila pel barri

Cullera (la Ribera Baixa): xerrada organitzada per la CAJEI, sobre la retallada de les pensions, amb representants de la COS, CGT, CCOO i UGT.

Reus
(el Baix Camp): manifestació unitària a les 19h30 a la Plaça Catalunya

Xàtiva
(la Costera): Concentració a les 20h davant l'ajuntament.

Sabadell (el Vallès Occidental): Roda de premsa local a les 13h davant la seu del PSC

Castelló de la Plana (Plana Alta): Piquets informatius per diversos punts de la ciutat

Tortosa (Baix Ebre): Piquets informatius per diversos punts de la ciutat

Amposta (Montsià): Piquets informatius per diversos punts de la ciutat

L'Eliana (Camp de Túria): Concentració a les 20h, a la plaça del País Valencià

El Poblenou (el Barcelonès): Xerrada sobre la retallada de les pensions a càrrec d'un membre de la COS i actuació musical


Vilassar de Mar (el Maresme): Xerrada a càrrec d'un membre de la COS i un altre de la CGT, a les 20h a la Sala Galbany (organitza CUP Vilassar de Mar)

Terrassa (el Vallès Occidental): Concentració a les 20h, al Raval de Montserrat.


Dissabte 22 de gener:

Barcelona (el Barcelonès): Manifestació unitària a les 17h a la Plaça de Sants

Alacant (l'Alacantí): Piquets informatius en diferents punts de la ciutat.


Dimarts 25 de gener:

Jornada d'accions descentralitzades en diversos indrets dels Països laborsaolavidaCatalans.


Dijous 27 de gener:

València (l'Horta): Manifestació unitària a les 19h, des de la Plaça de l'Ajuntament

VAGA GENERAL AL BARCELONÈS I AL CONJUNT DE LA CAC.
A la tarda, manifestació unitària a Barcelona.

Tarragona: La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, integrada per sindicats i diversos col·lectius de Tarragona i de Reus, convoca dijous 27 de gener una manifestació a la Imperial Tàrraco. La manifestació començarà a les set de la tarda.

 Barcelona
0:00 h. Pça. Universitat (secció sindical autobusos TMB)
08:30 C/ Torrent de l?Olla núm. 218-220 (Medi Ambient, Ajuntament BCN) (secció sindical Parcs i Jardins)
12:30 Pça. Sant Jaume (seccions sindicals Ajuntament BCN, Diputació, Parcs i Jardins)
17:30 h. Manifestació a Jardinets de Gràcia (Passeig de Gràcia /Av. Diagonal). Convoquen: CGT-Catalunya, CNT-Catalunya, COS i Solidaritat Obrera

Garraf:
Vilanova i la Geltrú: Pça. de la Verge de les Deu 12h. Concentració. Convoca CGTi Assamblea pels
Drets Socials del Garraf

Tarragona:
La Federació local de Tarragona es concentrarà al local a les 10 h.
19 h. Manifestació. Pça. Imperial Tarraco (Tarragona)

Manresa:
Manifestació: 11:30 h. C/ Sant Fruitós , 1-3. Vora Carrer del Bruc i prop de Carrer Barcelona.
Des de la CGT a Manresa, us convidem amb d´altres agents socials de Manresa i persones a títol individual , a concentrar-se davant la Seu de la Seguretat Social a Manresa, en el dia de la convocatòria de Vaga General, a manifestar el rebuig davant la reforma laboral, la reforma de la seguretat social i la reforma deles pensions que apunta a desmantellament sistema públic i que negocien el govern del PSOE, la CEOE i els sindicats
CCOO i UGT, davant la Seu de la Seguretat Social a Manresa.

Lleida:
18:00 h. Manifestació, des de la Delegació del Govern de Catalunya (Carrer Lluis Companys) fins a la Subdelegació del Govern central.

Terrassa:
09:00 h. Concentració / cercavila. Passeig Comte d'Egara

 

Divendres 28 de gener:

Olot (Garrotxa): Concentració contra les retallades de les pensions i en defensa dels drets socials a a les 7 de la tarda davant l'Església de Sant Esteve.


Dissabte 29 de gener:

Palma (Mallorca): Manifestació unitària, 18h Plaça espanya.

Sueca (la Ribera Baixa): concentració contra les retallades de les pensions a les 18h30 a la Plaça de l'Ajuntament de Sueca (organitzen les assemblees de Joves de la Ribera Baixa i de Benifaió-Almussafes)


Ciutat Vella - València (l'Horta): marxa unitària pels barris del Botànic, Velluters i del Carme, denunciant les retallades (a partir de les 11h30)


Divendres 4 de febrer:

Arbúcies (la Selva): xerrada a les 19h30 sobre les retallades de les pensions i laborals, amb un representant de la COS.

L'Eliana (Camp de Túria): taula rodona amb diversos sindicats sobre la retallada de les pensions (organitza AJCT)


Dissabte 12 de febrer:

València (l'Horta): Cadena humana contra les retallades de les pensions, socials i laborals

 

{youtube}S93PXhGdkVc{/youtube}

  

Per saber-ne més:

La CGT registrarà avui la convocatòria de vaga general

27-G: Vaga general als Països Catalans, Galiza i Euskal Herria

Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Sant Jordi era guerrer...
  6. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  7. Fora fatxes del Fossar
  8. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid