Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La vaga general al Camp

La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, ha presentat avui en una roda de premsa al matí a Tarragona i en una altra a la tarda a Reus, els actes previstos en motiu de la vaga general. En ambdues rodes de premsa, s'ha destacat que la convocatòria de vaga general no és un acte aïllat, sinó que és un punt d'inflexió del treball, que tant sindicats com organitzacions socials i polítiques porten desenvolupant al Camp de forma conjunta, que ha d'aprofunditzar-se "l'endemà mateix" de la vaga. I, per altra banda, han posat l'accent en el fet que la vaga general no sols afecta als i les treballadores en actiu, sinó que també pretèn aglutinar al conjunt de les classes populars, incloent a persones aturades, jubilades, estudiants... En aquest sentit, doncs, han posat de relleu la connotació de "lluita social" que planteja aquesta vaga, en tant que el motiu de la proposta, segons la Coordinadora, no és només la Reforma Laboral, sinó també les retallades socials que està desenvolupant el govern espanyol.


Tarragona: dimecres 29 de setembre a les 6 de la tarda a la plaça de la Font


Avui, a les 11 del matí al local de la CGT de Tarragona, s'ha realitzat una roda de premsa, en la que s'han explicat els actes organitzats en motiu de la vaga general a la ciutat. José Estrada, membre del sindicat CoBas, Santiago Fortuny, membre d'Endavant-OSAN, i Andrés Luque, membre de la CGT, han realitzat de portaveus dels col·letius tarragonins de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa.


L'acte principal de la Coordinadora a la capital del Tarragonès, serà la constitució d'un "bloc propi i diferenciat", en la manifestació que també han convocat els sindicats majoritaris, CCOO i UGT. Aquesta sortirà a les 6 de la tarda des de la plaça de la Font. Tanmateix, han volgut destacar que la constitució d'aquest bloc respon "a la necessitat de demostrar que el model burocratitzat i col·laboracionista que representen aquests sindicats és caduc" i que "cal anar més enllà en les reivindicacions en aquesta jornada, ja que, no sols afecta als i les treballadores sinó al conjunt de la ciutadania".
Els representants de CoBas i CGT, també han alertat que han rebut informació de diferents empreses del Camp, on els propietaris estan coaccionant als i les treballadores, motiu pel qual, han pregat a aquestes "que no es deixin enganyar i denunciin qualsevol abús de la patronal". També han recalcat, que la convocatòria d'aquesta vaga no sols hauria de repercutir entre el sector assaliat, ja que, uns dels principals afectats per les mesures del govern espanyol també són els autònoms i petits propietaris.


Reus: dimecres 29 de setembre a les 11 del matí a la plaça del Mercadal


A les 5 de la tarda, al local de la CGT de Reus, els col·lectius reusencs que conformen la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, també han presentat els actes previstos a la capital del Baix Camp, en motiu de la vaga. Ricard Aragonès, membre de Maulets, Xavi Milian, membre de la CUP de Reus, i Joan M. Rosich, membre de la CGT, han presentat la única manifestació que es realitzarà en motiu de la vaga a Reus.


Els representants de la Coordinadora, han posat especial èmfasi en el fet que la vaga no sols afecta als i les treballadores, sinó que afecta especialment als sector de la població més jove, així com també, a les persones aturades. En aquest sentit, han volgut destacar que la vaga general serà "un exemple de conjunció entre les lluites socials i sindicals", posant de manifest, la tasca conjunta que duen a terme el sindicat de treballadors i treballadores CGT, amb els col·lectius de l'esquerra independentista a la ciutat.

A més, han destacat, que en tractar-se de la única convocatòria de manifestació a la ciutat, s'està demostrant el "passotisme dels sindicats majoritaris" i han realitzat una crida al conjunt de les classes populars a participar-hi, per tal de denunciar les retallades que el govern espanyol està implementant, com la complicitat que aquestes reben per part del govern municipal i aquests sindicats. També han anunciat que participaran a la manifestació de la tarda a Tarragona, on esperen que totes les persones del Camp s'hi afegeixin per fer "sentir la veu més forta del bloc format pels sindicats combatius i els moviments socials".

28/09/2010 02:16 Laboral
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid