Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Sant Cugat acusa CiU de 'fugir d'estudi' amb les mocions sobre la Constitució i la vaga

La CUP de Sant Cugat del Vallès considera que CiU va 'fugir d'estudi' presentant una moció alternativa a la què pretenia declarar Sant Cugat 'ciutat moralment exclosa de la Constitució espanyola' a proposta d'ERC i la CUP.

La formació independentista esperava que l'Ajuntament aprovés una moció que ja ha prosperat a una norantena de municipis catalans. La CUP també ha criticat la moció alternativa que va presentar CiU en relació a la vaga general del 29-S perquè, segons els independentistes, no aporta res i desvirtua el caràcter reivindicatiu de la jornada. 
 

26/09/2010 17:59 Política

Al darrer ple municipal, CiU va presentar una moció alternativa que va evitar que es votés el text d'ERC i la CUP per declarar la ciutat 'moralment exclosa de la Constitució espanyola'. La federació nacionalista va argumentar que les forces polítiques municipals ja havien arribat anteriorment a un consens sobre el dret a decidir i el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, i que la nova proposta tenia interessos electoralistes.

La CUP esperava que s'aprovés la moció, que ha prosperat ja a una norantena d'ajuntaments del país. Ho ha explicat el membre de la formació independentista Ignasi Bea, que ha considerat que CiU 'ha fugit d'estudi'.

En relació a la moció alternativa presentada per CiU a la proposta d'ICV i ERC de suport a la vaga general, la CUP argumenta que 'no aporta res' i que intenta eclipsar l'objectiu de la jornada, és a dir, denunciar la reforma laboral aprovada pel govern espanyol.


Per saber-ne més:

CiU impedeix que Sant Cugat sigui 'moralment exclosa de la Constitució' 

Berga se suma a la norantena de municipis exclosos moralment de la Constitució 

Els municipis exclosos de la Constitució es reuneixen per pactar una estratègia comuna 

Més de seixanta municipis s'han exclòs de la Constitució 

El Pla de l'Estany, primera comarca a declarar-se moralment exclosa de la Constitució 

La CUP torna a la comarca del Pla de l'Estany 

El nombre de municipis que es declaren fora de la Constitució assoleix la xifra de 46 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola  

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid