Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP apel·la a la unitat de les classes populars per tal de combatre les retallades

La CUP fa una crida a la participació a la vaga general del dia 29 de setembre en el seu manifest, que acompanya també d'una moció a nivell nacional per presentar a tots els municipis.
 
L'organització demana que el 29-S "no sigui una jornada aïllada sinó una jornada més (important com ho són totes les vagues generals) d’una campanya de mobilitzacions iniciada abans d’aquest dia, que no ha de finalitzar fins que no es recuperin els drets que volen eliminar i fins assolir l’emancipació de les classes populars". En aquest sentit la CUP també fa una crida a la participació als actes que convoquin els sindicats alternatius.  
 
Manifest de la CUP
 
Aquest estiu l'estat espanyol ha aprovat una nova reforma laboral que suposa, en la línia de les anteriors reformes, una precarització de les condicions de treball de les treballadores i dels treballadors; una reforma laboral que s’inscriu en el context general d’una crisi econòmica que el govern espanyol ha aprofitat per impulsar un seguit de mesures profundament antisocials, com els plans d’ajust per reduir el dèficit o la propera reforma del sistema de pensions, que representen un pas més en el desmantellament de les mínimes condicions de protecció social i laboral que encara resten de l'anomenat estat del benestar

Així, aquesta reforma torna a aprofundir en la rebaixa de l'acomiadament amb la incorporació de nous conceptes d’acomiadament objectiu, com la previsió de pèrdues per part d’una empresa, la reducció de les indemnitzacions per acomiadament a 20 dies (8 dels quals seran pagats amb diners públics) o l’apoderament de les ETT amb l’eliminació de totes les prohibicions i limitacions ara vigents per a la contractació a través seu, com per exemple l’impediment de contractar treballadors per al sector de la construcció o per al sector de l’administració pública mitjançant aquestes agències privades.

No podem oblidar que són els anomenats «sindicats majoritaris» (convocants de la vaga general amb d’altres organitzacions sindicals) els qui han negociat i acordat amb el govern de l’estat espanyol, una vegada i una altra, rebaixes de drets respecte els quals aquesta reforma laboral suposa un pas més. Aquests sindicats estan disposats ara també a negociar noves rebaixes. De fet, convoquen aquesta jornada de vaga general per complir l’expedient davant dels treballadors i de les treballadores, en un exercici purament cosmètic. Volen que aquesta jornada de vaga general sigui l’única mobilització davant de la pèrdua de drets més gran de la darrera dècada, captius com són de les subvencions i prebendes que obtenen del govern i de la patronal, perquè formen part del mateix sistema. La seva intenció final no és altra que la de seguir conservant les subvencions i les prerrogatives que els concedeix l'estat, de les quals es nodreixen i depèn la seva existència, de manera que no són més que mers gestors de serveis.

La CUP fa una crida a la participació a la vaga general del dia 29 de setembre malgrat l’actitud hipòcrita de les grans centrals sindicals espanyoles perquè vol ser al costat dels treballadors i de les treballadores en una jornada reivindicativa i de lluita en contra de les agressions del govern i del capital; i perquè vol estar al costat d’aquelles altres organitzacions sindicals conscients i sinceres que lluiten perquè el dia 29 de setembre no sigui una jornada aïllada sinó una jornada més (important com ho són totes les vagues generals) d’una campanya de mobilitzacions iniciada abans d’aquest dia, que no ha de finalitzar fins que no es recuperin els drets que volen eliminar i fins assolir l’emancipació de les classes populars. En aquest sentit la CUP també fa una crida a la participació als actes que convoquin els sindicats alternatius.

EN CONTRA DE LES RETALLADES SOCIALS I PELS DRETS DELS I DE LES TREBALLADORES: UNITAT DE LES CLASSES POPULARS, DIGNITAT I LLUITA. PARTICIPA-HI!!
 
 

25/09/2010 20:13 Laboral
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid