Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament "catalanista i d'esquerres" de Reus no presenta la moció a favor de la vaga general

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Reus ha denunciat que l'Ajuntament no ha presentat la moció a favor de la vaga general que el passat dimarts 14 de setembre van registrar juntament amb la Confederació General del Treball (CGT). En aquest sentit, es queixen de "la manca de mecanismes de participació efectius del consistori amb la seva manca de comunicació pública i transferència".

El Reglament de Participació Ciutadana i el Reglament Orgànic de l’Ajuntament, no permeten a cap ciutadà, entitat o grup polític sense representació municipal de participar en les sessions plenàries. Per aquest motiu, un cop més la CUP, va emplaçar l’alcalde i els diferents grups municipals a presentar la moció al passat Ple de 17 de setembre.

24/09/2010 02:51 Política

Ni l’alcalde ni cap dels grups municipals representants a l’Ajuntament, ho va fer. Segons explica la formació, ICV va fer "cas omís" de la proposta, i presentà una moció que es limitava a donar suport a la convocatòria de vaga general "sense qüestionar les polítiques socioeconòmiques neoliberals que el govern espanyol està tirant endavant".

No obstant, ni la moció d'ICV comptà amb el suport majoritari del consistori. Per la CUP s'ha demostrat que "tot i que el govern municipal s’autoanomeni “catalanista i d’esquerres”, aquests adjectius no tenen cap mena de sentit davant de les polítiques de privatització que estan duent a terme a nivell municipal, així com, amb el posicionament constitucionalista mostrat davant la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut".

Per altra banda, la CUP denuncia que els continguts dels debats i les decisions preses pel plenari del consistori no es fan públics, cosa que segons la formació significa "una greu manca de transparència davant de la ciutadania".

El fet que la CUP no hagi rebut cap resposta ni abans ni després del ple representa "una manca de respecte al treball que estem realitzant tant la CUP com el sindicat CGT". En aquest sentit, posen de manifest "el dèficit democràtic que pateix la política municipal a Reus, així com la manca de voluntat de tots els partits polítics representats a l’Ajuntament per millorar en els mecanismes de participació i de transparència front la ciutadania".

La CUP de Reus ja ha anunciat que al proper Ple Municipal presentarà una pregunta perquè la ciutadania pugui saber si l’Ajuntament de Reus té la voluntat de millorar aquestes mecanismes de participació.

Manifestacions a Reus i Tarragona dins la jornada de vaga general del 29-S

- 29-S a Reus:
Manifestació a les 11 h. a la Plaça Mercadal, convocatòria pròpia.

- 29-S a Tarragona
Manifestació a les 18 h. a la Plaça de la Font, formant un  bloc propi diferenciat de la convocatòria del sindicalisme institucional.

Contra les retallades socials i laborals
Contra la pèrdua de drets
Contra la reforma laboral
Contra la reforma de les pensions

Cal mobilitzar-se i sortir al carrer a plantar cara.

Formen part de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa els sindicats CGT, IAC i CoBas, i els col·lectius AJ la Guspira, AJR, AJT, Ateneu Llibertari Alomà, Cau de llunes, CUP, Endavant, Maulets, SEPC, Casal Despertaferro.
 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid