Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marxa a Martorell per difondre la vaga del 29-S

El Centre Social La Vila i la CGT convoquen una marxa a Martorell pel proper divendres amb l'objectiu de preparar laVaga General del 29-S. La marxa començarà a la plaça del Vi i acabarà a l'amfiteatre del passeig de Catalunya, on faran una assemblea ciutadana, amb diversos parlaments.
La Marxa s'encara com a preparació de la vaga general del proper dia 29, en rebuig de les retallades socials i laborals, i apostant per l'autoorganització ciutadana per a fer front "als efectes d'una crisi pactada des dels sectors econòmics capitalistes que, mentre s'enriqueixen a costa de les classes populars i treballadors, pressionen als partits per a retallar els nostres drets socials i  per a privatitzar serveis públics" apunten els convocats.

21/09/2010 00:09 Laboral

En aquesta direcció,  el Centre Social La Vila i la CGT han cregut necessari organitzar una mobilització a Martorell, per la referencialitat que té la ciutat en el camp industrial i de comunicacions.

 

Manifest:

A la VAGA

El capitalisme està en crisi des de començaments del segle 20. La crisi  financera, els efectes de la qual estem patim a l’actualitat, no és res més que una manifestació de la crisi agònica del sistema d’explotació del treball assalariat. L’actual situació està posant de manifest vàries qüestions, cada dia més evidents, que fan necessari un debat seriós, responsable i compromès de tota la societat.

La crisi actual no s’arranja amb la reforma laboral, ni amb les mesures financeres que s’han pres, ni amb la política actual.

El problema és més de fons.  

Cal qüestionar-se de forma global el capitalisme com a sistema organitzador de les nostres vides. És evident que mantenir les mateixes polítiques financeres i permetre que els mateixos que ens han robat siguin qui marquin l’agenda econòmica no garanteix el benestar social i que, al contrari, augmenta les desigualtats entre els éssers humans, incidint més encara en l’exclusió social i la sobreexplotació de les persones i de l’entorn natural.  

Si volem tenir futur com a humanitat, estem condemnats a girar plana i construir entre tots quelcom de nou. Un sistema on allò prioritari sigui el respecte a les persones, garantint el benestar per a tots i totes, que estigui basat en la democràcia directa i en la autogestió integral del treball, els recursos, l’educació, la salut, la riquesa... Només la participació i la gestió ciutadanes poden garantir el repartiment equitatiu i la justícia social.

Tanmateix, l’estat i els partits polítics, així com el sindicalisme oficial, pretenen mantenir-nos allunyats d’un escenari de solidaritat, ajuda mútua, dissidència i rebel·lia que ens  permeti aturar allò que volen fer-nos creure inevitable: el constant retrocés dels drets de la classe treballadora. Ens volen cada dia més pobres, cada dia més esclaus. Els uns, imposant una sortida a la anomenada crisi que signifiqui una més gran precarietat de la feina, uns salaris més baixos,

una dictadura sense esquerdes del capital i unes condicions de vida pròpies del segle 19. Els altres, mantenint la classe obrera i el conjunt de la societat en la més gran indefensió per mitjà del seu pactisme sense límits, amb el que cerquen assegurar llur conversió en part integral de l’estat, i per mitjà de llurs jornades de lluita fictícia, amb què pretenen rentar-se la cara davant de la classe treballadora i de la ciutadania per mantenir-nos dins els límits d’una lluita ineficaç i sense perspectives transformadores.

Avui en dia, amb els recursos tècnics i d’infraestructura i amb la riquesa generada, no s’estén que la societat no estigui avançant d’una manera respectuosa amb l’entorn i amb les persones. No té lògica seguir amb un sistema  que s’ha mostrat ineficaç per a l’obtenció d’un benestar universal i que només afavoreix una petita minoria promotora d’un no acabar de guerres, conflictes religiosos, desigualtats socials... És clar que el propi sistema crea els

mecanismes de control del pensament, esforçant-se en generar sentiments de frustració, escepticisme, apatia i desesma.

Per tot això, fem una crida a la classe obrera i a tota la societat a organitzar-se al marge de l’estat i de tota organització política i a mantenir una lluita que vagi molt més enllà d’un dia aïllat de protesta.

Convoquem una batalla permanent fins assolir l’única solució possible a la crisi: acabar amb el sistema d’explotació capitalista i crear una societat nova basada en la llibertat, l’autoorganització, la justícia i  l’ajuda mútua.

És hora de sortir al carrer, de dir PROU. El dia 29, amb la vaga general, es dóna necessàriament una passa més en la protesta que, junt amb futures mobilitzacions i vagues, aturi aquesta política indecent.

Convidem a tota la societat a participar a l’Assemblea ciutadana que celebrarem el dia 24 de setembre a Martorell per debatre sobre la necessitat de la vaga general i de la sortida transformadora de la crisi, superant el poder del capital, de l’estat i del sindicalisme del sistema.

Per saber-ne més

29-S: Els Països Catalans en vaga general

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid