Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP impulsa una moció a nivell nacional a favor de la vaga general

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha elaborat una moció base perquè tots els municipis allà on té presència puguin posicionar-se a favor de la vaga general del proper 29 de setembre.

A més, l'organització nacional també ha posat a disposició de tots els nuclis una octaveta en què es fa una crida a la participació per tal de combatre "les agressions del govern i del capital" i per aconseguir que el 29-S sigui una jornada més dins d'una campanya de mobilitzacions "que no ha de finalitzar fins que no es recuperin els drets que volen eliminar i fins assolir l'emancipació de les classes populars". Suport a la vaga general Moció de suport a la vaga general Suport a la vaga general Octaveta.

 

15/09/2010 14:25 Laboral
Moció de la CUP sobre la vaga general del 29 de setembre

La situació de crisi econòmica actual s'ha generat per una nefasta política financera executada en aplicació dels criteris neoliberals de creixement continu.

Aquesta crisi ha produit el colapse d'un model que es basava en l'absorció de la producció mitjançant l'endeutament de les classes populars. Mentre aquestes perdien poder adquisitiu any rere any, augmentava el seu endeutament (fins a fer-se insostenible) per a mantenir el nivell de consum necessari pel sistema capitalista especulador imperant, produint-se el “tancament de l'aixeta” del crèdit quan esclatà la bombolla.

Aquesta situació era promoguda també per les instàncies estatals i les primeres mesures adoptades una vegada es va reconèixer que ens trobàvem en crisi, lluny d'apuntar el camí per a superar el model econòmic que ens ha dut aquí, es van dedicar a injectar diner públic als veritables culpables de la crisi (la banca i les grans multinacionals). Unes mesures encaminades a “posar pegats” per a que tot segueixi igual.

L'Estat espanyol i, de retruc, els Països Catalans, està patint especialment la crisi econòmica per la preeminència dels sectors més especulatius. El creixement econòmic de la darrera dècada s'ha forjat en la construcció amb finalitats especulatives, promogut pels governs estatal i autonòmics i també per les corporacions locals que veien en les taxes i impostos relacionats amb aquesta activitat econòmica la base del seu migrat finançament en relació als serveis que han anat assumint (tot i no ésser, en molts casos, l'Administració Pública competent).

La rebaixa dels ingressos (per la davallada de les rendes i els beneficis) i l'augment de la despesa provocat per la injeccció de diner a la banca i les grans empreses han fet augmentar el dèficit públic que el govern espanyol, pressionat per instàncies econòmiques internacionlas, pretèn eixugar amb la reducció de la despesa pública alhora que s'intenta incrementar els ingressos augmentant impostos.

S'ha triat la pitjor aplicació possible d'aquesta fòrmula, retallant la despesa social i augmentant aquells impostos que tenen una afectació més gran per a les rendes més baixes (com l'IVA).

Retallada de salaris al sector públic, congelació de les pensions, eliminació de prestacions socials (com el xec nadó), etc, s'han vist ecompanyades d'una reforma laboral que suposa una nova pèrdua de drets dels i les treballadores (rebaixa a la pràctica del cost de l'acomiadament que, a més, és finançarà en part amb diners públics, restricció del dret a la tutela judicial efectiva, restricció del dret a la negociació col·lectiva permetent a l'empresariat l'incompliment dels acords, etc).

A més, s'ha anunciat per a la tardor una reforma del sistema de Seguretat Social amb nous retrocessos de drets socials, amb propostes com l'ampliació de l'edat de jubilació, l'ampliació dels anys a tenir en compte per al càlcul de la seva base reguladora, eliminació de la pensió de viduïtat i orfanesa en alguns casos, substitució de la mateixa per una indemnització a tant alçat en altres casos, etc.

En definitiva, les mesures adoptades pel govern espanyol, especialment la reforma laboral  (aprovada per Reial Drecret i actualment en tramitació a les Corts espanyoles com a projecte de llei) i la reforma del sistema de Seguretat Social suposen una nova agressió dels drets socials de les classes populars.

Davant d'aquesta agressió, les organitzacions sindicals han convocat una vaga general pel proper dia 29 de setembre.

Cal tenir ben present que la mobilització (de la que la vaga n'és una expressió) és l'eina que tenen les classes populars, els i les treballadores, per tal de defensar i fer valer els seus drets. Ha estat així històricament (cap dret no s'ha vist reconegut sense una fase prèvia de mobilització) i així és ara, tot i que la societat individualista i consumista que han fomentat aquells que en l'àmbit econòmic ens han abocat a la crisi, hagi fet que la  consciència col·lectiva estigui adormida, essent necessària per tal de fer front a les “contrareformes” plantejades pels poders econòmics i empresarials i executats pel govern estatal.

La vaga general, com dèiem, és un dels instruments per fer valer els nostres drets com a treballadors i treballadores, com a ciutadans i ciutadanes. Aquest és un bon moment per fer despertar la consciència col·lectiva. Motius en sobren. Deixar aquestes agressions sense resposta és adobar el terreny per a noves agressions futures.

És per tot l'exposat, que el grup de la Candidatura d'Unitat Popular proposa al Ple l'adopció dels següents

ACORDS:

PRIMER. L'Ajuntament de XXXX es posiciona a favor de la vaga general convocada per les organitzacions sindicals pel proper 29 de setembre.

SEGON. L'Ajuntament insta el Govern espanyol a fer un canvi de rumb en les polítiques per fer front a la crisi, que s'haurien d'encaminar a un veritable canvi de model econòmic i productiu, al servei de les classes populars i no als interessos d'aquells que precisament ens han dut a la crisi econòmica.

TERCER. En conseqüència, l'Ajuntament insta el Govern espanyol a la derogació de la reforma laboral aprovada mitjançant el Reial Decret 10/2010, de 16 de juny i el projecte de llei que s'està tramitant.

QUART. L'Ajuntament farà arribar el contingut d'aquesta moció al Govern espanyol, als grups parlamentaris del Congrés i el Senat i a les organitzacions sindicals convocants de la vaga general del 29 de setembre.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid