Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP insta l'Ajuntament de Girona a donar suport a la Vaga General

La CUP de Girona escalfa motors de cara a la vaga general convocada pel proper 29 de setembre. La formació ha presentat una moció perquè sigui discutida al Ple Municipal de demà dia 14, en què demana a l'Ajuntament que doni suport a la mobilització i que exigeixi a Madrid la derogació de la reforma laboral.

Sobre aquesta iniciativa de l'executiu espanyol, la CUP denuncia que la retallada de salaris al sector públic, congelació de les pensions, eliminació de prestacions socials (com el xec nadó) s'han vist acompanyades d'una reforma laboral que suposa "una nova pèrdua de drets dels i les treballadores".

14/09/2010 00:53 Laboral

La CUP denuncia que les retallades suposen una rebaixa a la pràctica del cost de l'acomiadament que, a més, és finançarà en part amb diners públics, restricció del dret a la tutela judicial efectiva, restricció del dret a la negociació col·lectiva permetent a l'empresariat l'incompliment dels acords, etc.

Per tot això, considera que les mesures adoptades pel govern espanyol, especialment la reforma laboral i la reforma del sistema de Seguretat Social suposen "una nova agressió dels drets socials de les classes populars". Per fer front a aquesta agressió, les organitzacions sindicals han convocat una vaga general pel proper dia 29 de setembre. Els independentistes consideren que "la mobilització (i la vaga n'és una expressió) és l'eina que tenen les classes populars, els i les treballadores, per tal de defensar i fer valdre els seus drets".

La CUP pensa que els Ajuntaments s'haurien d'implicar més en la defensa dels treballadors de cadascun dels municipis, fet pel qual la moció demana, en primer terme, que s'insti al Govern espanyol a fer un canvi de rumb en les polítiques per fer front a la crisi, que s'haurien d'encaminar cap a un canvi de model econòmic i produtiu "al servei de les classes populars i no als interessos d'aquells que precisament ens han dut a la crisi econòmica". En conseqüència, el text demana que l'Ajuntament insti el Govern espanyol a la derogació de la reforma laboral aprovada mitjançant el Reial Decret 10/2010, de 16 de juny i la llei que se n'ha derivat.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid