Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La COS edita un document per anar a la Vaga General del 29-S

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha editat un document "10 raons per anar a la Vaga General el 29 de Setembre, contra la Reforma Laboral i contra les Retallades on s'argumenta i s'especifica el motius que donen peu a la mobilització.

El sindicat ha editat diversos documents i cartells per difondre la convocatòria. Així com també dóna diverses idees per realizar actes explicatius, mobilitzacions, actes d'agitació i el que és més important, indica com s'ha de fer el preavís  de vaga a la feina, recordant que és un dret bàsic, per la qual cosa, "si algú té problemes a la feina, que avise immediatament al sindicat per tal de denunciar-ho" puntualitza la COS

10/09/2010 12:21 Laboral
Coordinadora Obrera Sindical:
 
La Vaga General ja s'apropa i cal fer moltíssima més feina de la que s'està fent fins ara, per la qual cosa, i en base a la feina unitària que s'està desenvolupant i organitzant, de cara als propers dies i setmanes, amb urgència us comminem a fer les següents coses:
 
- Repartiment massiu d'octavetes, butlletins, etc. (si no en teniu demaneu-ne)
 
- Feu còpies, si el considereu oportú, dels documents que us adjuntem i feu-los arribar a tots els vostres contactes, així com distribuïu-los als vostres centres de treball i/o estudi, associacions, etc.
 
- Aquests documents, sobre tot els que tenen format full, cal fotocopiar-los massivament i distribuir-los en polígons, mercats, centres d'estudis, oficines i serveis d'ocupació, associacions (culturals, ecologistes, de veïns, de joves, d'immigrants, ...), etc.
 
- Cal fer encartellades, pintades, murals, penjar pancartes, etc., el més massivament possible. Penseu que quanta més informació es veja per les parets, quant més ambient es vaja creant de vaga, més preocupació es generarà entre les petites patronals (si hi ha moviment, segur que hi haurà empreses que tancaran directament el dia de la vaga, per tal d'evitar-se possibles problemes)
 
- Cal agrupar al màxim possible de gent de cara a la Vaga General. La COS l'hem convocada també, per tal de poder comptar amb la protecció legal suficient, de cara a que cap persona puga trobar-se en situacions difícils a la feina, etc.
 
- Organitzeu assemblees als vostres centres de treball o d'estudi, per poder animar la gent a participar activament a la VG.
 
- Organitzeu xerrades, presentacions, etc., als vostres locals, associacions, instituts, universitats, etc., per informar sobre la VG i la contrareforma laboral, per engrescar més gent encara a participar.
 
- Presenteu el preavís de vaga a la feina… I recordeu, és un dret bàsic, per la qual cosa, si algú té problemes a la feina, que avise immediatament al sindicat per tal de denunciar a l'empresa si cal… una denúncia d'eixa classe sempre es guanya si s'envia el preavís a temps, per escrit, amb rebut firmat per l'empresa, etc. (al document "Preguntes amb resposta" teniu tota la informació)
 
- El dia de la Vaga General, per la matinada i el matí, cal organitzar piquets, anar als polígons, juntar-se amb gent d'altres sindicats (els piquets els fa la gent de base normalment, i són una ocasió única per aprendre, fer contactes excel·lents, fer agitació i propaganda, etc.), portar propaganda, garantir el compliment de la vaga, fer cercaviles pel poble o barri, informant als comerços, etc.
 
- Es poden fer piquets també en forma de cercavila, piquets mòbils amb cotxes i furgonetes, etc.
 
- Una vegada acabades les accions de la matinada, matí i migdia… CRIDEM A TOTHOM A DESPLAÇAR-SE A LES PRINCIPALS CIUTATS (Alacant, Barcelona, Castelló de la Plana, Elx, Girona, Lleida, Palma, Tarragona, València, etc.) PER REFORÇAR ELS BLOCS ANTICAPITALISTES I INDEPENDENTISTES QUE ES MONTARAN EN LES MANIFESTACIONS… CAL EL MÀXIM DE PARTICIPACIÓ I ASSISTÈNCIA POSSIBLE (no cal ni recordar que els desplaçaments caldrà fer-los amb vehicles i mitjans propis, per respectar escrupulosament el compliment de la vaga al transport públic)
 
Com veieu, hi ha molta feina a fer, i cal posar-se JA mateix.
A més, tota aquesta feina d'agitació, contacte, organització, etc., és una feina de futur, que reforçarà el conjunt del moviment, i serà positiu per totes i tots… i sobre tot al mig i llarg termini, per reforçar el moviment d'alliberament de gènere, de classe i nacional, arreu de les nostres comarques i illes.

Model del Preavís


"Jo, en/na ____________________________________, amb nº de Document d’Identitat ______, afiliat/ada del sindicat Coordinadora Obrera Sindical – COS, organització sindical legalitzada amb el número de Dipòsit 3.692 del 10 de Juliol de 1987 a Madrid, i treballador d'aquesta empresa:
________________________________________________________________

EXPOSA QUE:

als efectes legals oportuns els hi comunico que m'adhereixo a la convocatòria de vaga general realitzada per l'esmentat sindicat, durant tot el dia 29 de setembre.
Reincorporant-me al dia següent a la meva activitat laboral ordinària, en compliment de la legislació vigent i d’acord a allò indicat en el preavís adjunt, "



Signat a _____________, el ___ de Setembre de 2010

 

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid