Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Inundacions
La CUP Alcanar - les Cases demanar sumar esforços per valorar la situació i proposar conjuntament solucions
06/09/2023 Territori

La CUP Alcanar - les Cases, juntament amb els altres partits de l’oposició, ha demanat una reunió amb l’equip de govern per poder valorar la situació i proposar solucions de forma conjunta. Som conscients que una situació tan complexa com aquesta requereix de la implicació de molts agents: institucions, experts i també la societat civil, i per tant cal sumar esforços per tal de fer-hi front.

Tanmateix, i amb l’experiència dels últims aiguats del 1r de setembre del 2021, denunciem que ni des del govern municipal, ni des de l’ACA, la Generalitat i el Govern Central, s’han fet les tasques que tocaven o aquestes s’han demostrat insuficients. A nivell local i sabent que un episodi de gota freda seria altament possible a finals d’estiu, no es van fer accions de manteniment i prevenció com ara la revisió de les canonades, els embornals, voluminosos situats en zones inundables o l’estat dels barrancs. També ens preocupa la passivitat de l’ajuntament per evitar actuacions que empitjoren la situació i modifiquen el curs natural de l’aigua, com ara la transformació de finques amb la instal·lació de murs o tanques, o la complicitat gens crítica davant la remodelació d’una instal·lació situada al mig d’un barranc, com el cas del càmping Alfacs.

Segons la CUP, juntament amb els altres partits de l’oposició, hem demanat una reunió amb l’equip de govern per poder valorar la situació i proposar solucions de forma conjunta. Som conscients que una situació tan complexa com aquesta requereix de la implicació de molts agents: institucions, experts i també la societat civil, i per tant cal sumar esforços per tal de fer-hi front.

L’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) també ha demostrat una inacció alarmant davant d’aquesta situació, així com el Pla Inuncat i el missatge de confinament que només va arribar quan ja la part més forta dels aiguats havia tingut lloc. Referent a això, la CUP ha registrat unes preguntes al Parlament per a que el govern de la Generalitat puga respondre a la ciutadania amb la màxima celeritat. Aquestes són:

- Quines accions s'han dut a terme des de l'ACA per reduir l'impacte i les afectacions de les inundacions als barrancs i les lleres ubicats al terme municipal d'Alcanar, com ara el Barranc de Sant Jaume o el Barranc del Llop?

- Per quin motiu el passat 3 de setembre no es va donar la indicació de confinament a la població d'Alcanar i Les Cases fins a quarts de 10h del matí, hores després que es produïssin els forts aiguats produïts per la DANA?

Cal recordar que el municipi d’Alcanar ha patit en els darrers cinc anys tres aiguats i dos temporals. L’últim, ha estat un episodi de gota freda que ha afectat de ple a gran part de la comarca del Montsià. Al nostre municipi, s’hi han enregistrat més de 200 litres, afectant especialment les Cases i Alcanar-Platja. Primerament, des de la CUP Alcanar - les Cases volem enviar tot el suport als veïns afectats i tot i lamentar els danys materials, celebrem que no haja hagut cap víctima ni danys personals.

Malauradament, la formació, ha maniestat que , no podem dir que son fets aïllats i no es tornaran a repetir: estem en un context de crisi climàtica i per tant, hem d’anar-nos preparant per a temporals com aquests o més agressius. Tal com els experts alerten, episodis com aquests cada vegada seran més freqüents i, per tant, hem de començar a actuar de manera preventiva i també reparativa de totes aquelles accions que s’han fet sense tenir en compte la naturalesa del nostre territori.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid