Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Energia
Indignació per l'aprovació de la MAT de Terol a Begues

El govern s'ha mostrat sorprès pel canvi de posició del govern espanyol, que ahir anunciava la tramitació d'aquesta línia de molt alta tensió fins a Begues

04/08/2023 Territori

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha aprovat la construcció d'una gran central fotovoltaica a l'Aragó i una línia de molt alta tensió privada, una MAT, des de Terol fins a Begues, al Baix Llobregat. La resolució que l'aprova, que s'ha publicat al BOE aquest dimecres, ha provocat sorpresa i indignació als municipis catalans pels quals hauria de passar aquesta MAT, de 180 quilòmetres de recorregut.

La MAT, que tindria 180 quilòmetres només a les Terres de l’Ebre, Tarragona i el Penedès, travessa vuit comarques catalanes i afecta de manera directa a quaranta municipis. Tot i l’origen renovable de l’energia produïda, s’empara en un model de producció i distribució d’energia de grans oligopolis i dona continuïtat a l’actual estructura del mercat elèctric i les disfuncions que genera en el cost de l’energia. És un projecte de producció d’energia allunyada dels centres de consum, que genera emissions i un gran impacte paisatgístic amb el seu transport, menystenint els diferents Catàlegs del Paisatge i espais naturals protegits del PEIN, àrees ZEPA i ZEC de la xarxa Natura 2000; i que en cap cas dona resposta als reptes contra el canvi climàtic ni als principis de l’Agenda 2030.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid