Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MAT
Continuen les mostres de rebuig a la MAT a les Terres de l'Ebre
21/08/2023 Territori

Consells comarcals i ajuntaments de les Terres de l'Ebre continuen visualitzant la seva oposició a la línia de la MAT que impulsa el grup Forestalia. El govern, tot i que ja ha mostrat també la seva oposició, haurà de decidir finalment si dona suport al projecte. Provinent de l’Aragó, la línia elèctrica s’endinsaria en territori català per la Fatarella, i passaria per Corbera d’Ebre i Gandesa fins a arribar a la Ribera d’Ebre, on afectaria els termes municipals d’Ascó, Garcia i Móra d’Ebre. Precisament des de la Ribera d’Ebre s’ha mostrat un ferm rebuig a la línia.

Diversos ajuntaments, consells comarcals, les diputacions de Tarragona i de Barcelona i la Direcció General d’Energia de la Generalitat havien emès informes desfavorables. També alguns grups ecologistes com el GEPEC havien presentat al·legacions. Des d’Unió de Pagesos també s’ha manifestat el rebuig a aquesta infraestructura

La construcció de dos parcs fotovoltaics, a les localitats de Lechón -a Saragossa- i a Cucalón -a Terol- inclouen aquesta gran línia d’evacuació fins al Llobregat amb l’objectiu de poder abastir d’energia l’àrea metropolitana de Barcelona.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid